Свет

Лукашенко најавио да ће с Путином причати о Пољској: "Хијени Европе" показати место

У Пољској су се настанили Американци, ту нема ни суверенитета ни независности. Шта год Американци кажу, они то раде, оценио је председник Белорусије
Лукашенко најавио да ће с Путином причати о Пољској: "Хијени Европе" показати место© Iranian Presidency Office/Keystone Press Agency

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да намерава да разговара са руским колегом Владимиром Путином о томе како да Пољској "покажу где јој је место", након што су из Варшаве стигле изјаве о спремности да та држава учествује у сукобу у Украјини.

Лукашенкo је пољског амбасадора у Француској Јана Емерика Рошчишевског који је у интервјуу француској телевизији тврдио да у случају пораза Кијева Варшава морала да уђе у сукоб назвао "лудим".

"Лупио је: Борићемо се против Русије. Сматрајте да ће од нас (Белорусије) да почну. Шта ми треба да радимо? Прво питање о којем ћемо разговарати са Путином је како да им покажемо где им је место", истакао је Лукашенко на званичном догађају посвећеном 80. годишњици трагедије у Хатињу. 

Говорећи о позицији Пољске, коју је још једном назвао "хијеном Европе", Лукашенко је истакао да Варшава тренутно није у позицији да води самосталну политику."Тамо су се настанили Американци, ту нема ни суверенитета ни независности. Шта год Американци кажу, они то раде", оценио је белоруски лидер.

image