Србија и Балкан

Милатовићу угрожена безбедност, добиће полицијско обезбеђење

Из Покрета Европа сад незванично је потврђено да постоји бојазан за безбедност Милатовића, посебно након инцидента на Цетињу, за који још нико није процесуиран, и порука упозорења која стижу у његов изборни штаб
Милатовићу угрожена безбедност, добиће полицијско обезбеђење© TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/bs

Председничком кандидату Покрета Европа сад (ПЕС) Јакову Милатовићу биће додељено полицијско обезбеђење, које је тражила његова партија због бојазни да је физички угрожен, потврђено је  подгоричким "Вијестима" из Министарства унутрашњих послова (МУП) Црне Горе.

Влада ће о томе одлучити на телефонској седници данас или сутра, потврдио је саговорник листа из извршне власти.

Та одлука кабинета Дритана Абазовића, као и у неки другим случајевима, биће привремена све док Агенција за националну безбедност (АНБ) и Управа полиције не утврде да ли и одакле Милатовићу прети опасност.

Према црногорском закону, процену безбедности ради АНБ на захтев полиције.

Из Покрета Европа сад незванично је потврђено да постоји бојазан за безбедност Милатовића, посебно након инцидента на Цетињу, за који још нико није процесуиран, и порука упозорења која стижу у његов изборни штаб, наводи подгорички лист.

Лидер ПЕС-а је оптужио Ђукановића да стоји иза напада на њега на Цетињу 10. марта. Тада је група грађана, која се првобитно окупила испред Спортског центра где је била заказана конвенција Милатовића, прво протестовала, а затим га вређала и напала када је улазио у зграду.

Из Управе полиције након тога је саопштено да су процесуирали осам особа због спречавања њихових службеника у вршењу службене дужности уочи промоције Милатовића на Цетињу.

У саопштењу се не наводи да је полиција идентификовала особе које су тада насрнуле на Милатовића, већ да се у сарадњи са тужилаштвом ради на идентификацији осталих особа које су учествовале у том догађају и утврђивању евентуалних кривичних дела или прекршаја.

Милатовић је на председничким изборима 19. марта освојио 28,92 одсто гласова бирача и пласирао се у други круг.

Противкандидат ће му бити актуелни шеф државе Мило Ђукановић (ДПС) кога је подржало 35,37 одсто бирача.

image