Спорт

Пикси: Спремни смо да идемо на Европско првенство, шта год да урадим, причаће се да сам шокирао

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси изјавио је пред мечеве са Литванијом и Црном Гором у квалфикацијама за Европско првенство, да су "орлови" спремни да прекину низ и коначно играју на турниру "старог континента"
Пикси: Спремни смо да идемо на Европско првенство, шта год да урадим, причаће се да сам шокирао© РТ Балкан / Катарина Костић

"Орлови" ће у петак дочекати Литванију на стадиону "Рајко Митић" у првом колу групе Г.

Само три дана касније, Србију чека дуел са Црном Гором у Подгорици.

"Све тече по плану и програму, класична стандардизација. Наравно да смо поред тренинга који треба да нам послуже да будемо бољи, време смо искористили да разговарамо о свему. Потпуно сам задовољан. Атмосфера је одлична, момци су посвећени изазовима који следе и верујем да ће сутра показати све што можемо", изјавио је Стојковић.

Додао је да је тренутно једини циљ репрезентације да се нађе на Европском првенству у Немачкој.

"Увек морате да имате неки циљ који је реалан. Ми стављамо испред себе циљ да желимо да играмо у Немачкој. Знамо да морамо ићи корак по корак. Квалификације смо за Светско првенство успели да завршимо на начин који заслужује похвале. Лигу нација смо завршили на првом месту, што значи да српски фудбал има квалитет. На Светском првенству смо имали једно клизање и пуцали смо, али смо промашили мету. Пред нама је нови изазов који се зове Европско првенство. Морамо ићи корак по корак. Оваква шанса не сме да се пропусти. Нема никакве разлике у квалификацијам. Са једне стране је била Доха, а сада је Немачка", истакао је Стојковић.

Селектор је додао да ће његове одлуке увек бити "под лупом".

"Шта год да урадим, за вас је ‘Пикси шокирао‘, ‘Пикси изненадио‘, а ја само желим да извучем максимум. Тако да, вероватно ћете се изненадити. Не могу да говорим о саставу тима. Ја не заборављам да ми кроз три дана имамо још једну утакмицу. Треба бити мудар и паметан и направити стратегију", рекао је селектор.

Пикси је говорио о Литванији, као и о прекиду 23-годишњег поста када је Европско првенство у питању.

"Према свим противницима гајимо поштовање. О резултатима литванског националног тима, то за вас није задовољавајуће. Као и увек, концентришемо се на нашу игру. Биће изазов за нас, али и за вас. Ово је само почетак. Свих пет екипа у групи има исту шансу, да буде део Европе. Знам да сте променили тренера и да неки играчи играју у Србији. Имамо све информације о Литванији, као и они о нама. Тако да нема изненађења", истакао је селектор Србије.

image