Србија и Балкан

Додик: Прва бомба која је пала на Србију експлодирала је у сваком српском срцу

Председник РС је истакао да за злочине током војне интервенције НАТО-а на Србију нико никада није одговарао, иако је утврђено да је током интервенције НАТО користио и осиромашени уранијум
Додик: Прва бомба која је пала на Србију експлодирала је у сваком српском срцу© TANJUG/ RADE PRELIĆ/bs

Председник Републике Српске Милорад Додик подсетио да је на данашњи дан пре 24 године почела војна интервенција НАТО-а на Србију без одобрења Савета безбедности УН.

"Милица Ракић, трогодишња девојчица из Београда, убијена је на ноши, у својој кући, приликом НАТО бомбардовања Србије. Она није једина жртва тог сулудог похода најмоћнијег војног савеза тог времена на једну суверену државу", написао је Додик на Твитеру.

Иако је 24. марта прва бомба пала на Србију, експлодирала је у сваком српском срцу где год да се нашло. С тугом се сећамо сваке жртве и сваког разарања у тој безумној интервенцији, као и свих жртава НАТО бомбардовања у Републици Српској, рекао је Додик.

"НАТО је покренуо ваздушне ударе јер Србија није хтела да се одрекне 15 одсто своје територије, иако су наводили другачије разлоге за интервенцију", нагласио је Додик

Председник РС је истакао да за злочине током војне интервенције НАТО-а на Србију нико никада није одговарао, иако је утврђено да је током интервенције НАТО користио и осиромашени уранијум.

image