Магазин

Месечни хороскоп за април 2023. године

Април као месец Сунчеве егзалтације поручује да гледамо своја посла, ако мислимо да дођемо до циља. У супротном, наћи ћемо се лако у обручу туђих потреба и уплитати више у туђ него у сопствени живот. Можда немамо план, али свакако имамо сада порив да нешто урадимо. Да не седимо скрштених руку. И ако је већ тако зашто не бисмо кренули одмах на нешто велико, главно.
Месечни хороскоп за април 2023. године© unsplash / Mohamed Nohass

И зато почни. Не губи време. Меркур ће бити највећим делом у знаку Бика што помаже у прагматичном смислу да радимо паметно, па и да не трошимо себе, своје време, новац, енергију више него што је потребно.

Почетак месеца је важан свима који имају рочишта, судске и правне ствари које их чекају. Важан је и за оне што сада уговарају дугорочне бизнисе и ако сте крајем марта и првих дана априла осетили да сте се мрднули са мртве тачке и да се нешто коначно дешава, сви су изгледи да ћете средином месеца добити још већу потврду и стимулацију за рад.

Меркур ће 21. априла кренути ретроградно. Како ће тада бити у Бику - очекује нас враћања депозита због селидби, промена процената у раду, нивелисање плата, рекламације рачуна, телефона, отказивање (или измена) туристичких аранжмана. Овај Меркур је инспирација за сочне љубавне преписке и сејање шарма где год је згодно. Даће нам и глагољивост, причљивост, брзе кафе и дуге телефонске разговоре који пријају, не оптерећују и много ћемо се више смејати. Због лепших осмеха пуно посла ће тада имати стоматолози. Како је задужен и за додир, изгледа да нам и додир неће недостајати, а ни масерима клијенти. Коњункција Сунца и Јупитера у Овну (11. април) психофизички нам даје шансе да, ако смо лоше воље, будемо много боље, а ако смо добро, да се усудимо на замах са довољно самопоуздања.

У емотивним стварима, април нам више даје прилику да будемо осетљиви на све. Да себе изненадимо емотивним ерупцијама и дубинама. Но, више ћемо бити дубоко дотакнути и ганути него конфликтни. И зато је сада време за осетљиве теме. За тешке и болне теме. За важне и зреле. За све оно што желимо највише на свету али се истовремено и бојимо.

Музика такође помаже. О томе се брине Венера у Бику и Близанцима, која ће помоћи да комуникација ипак не оде у грубост и непристојност. Можда и нисмо толико јаки, а и да јесмо у априлу нам то није важно. Неће нам бити ни до јела, а да нам не преседне ако претерамо. Важније ће нам бити да имамо кога да волимо, због кога да бринемо јер на овом свету док год траје - важно је да нам је до некога стало. Да постоји неко због кога можемо да се осећамо и добро и лоше.

Међутим, април не би био април када не би оставио негде и свој потпис који се тиче љутње као његове омиљене емоције.

Иако је Сунчева еклипса 20. априла у Овну више важна глобално и може указати на нагле промене које се дешавају неочекивано и остављају нас у шоку, ово је такође време када нам може пасти "мрак на очи" јер нас је неко толико изнервирао, избацио из такта и сл. За поглаваре света је то лош период када могу сами себе сатерати у ћорсокак. За народ, ово је више упозорење да не будемо превише нагли у контакту са ауторитетима или људима који су у ма ком смислу важни, јер ћемо тада по свој прилици бити окружени изразито сујетним, егоистичним персонама које могу да нас узму на зуб или из неког њима знаног разлога им постајемо иритантни. Лако тада стварамо непријатеље, па треба бити свестан тога. За све који су на прагу да дају отказ, април је идеалан. Пожари су могући, па проверите све пре него изађете из куће.

Кључна тема за април: Све што постоји биће једном уништено или ће постати прошлост. Страх од живота је пропуштање прилике да у њему и учествујеш. Сиђи на терен са трибина.

Шта који знак може да очекује у априлу:

  

Ован и подзнак Ован

Док сви спавају вама ће се енергија дизати. Велике су шансе да се у априлу нећете наспавати, али да ћете проћи уздуж и попреко својим животом, присећати се и размислити о свему без панцира, јер ионако други неће ни слутити шта се дубоко у вама дешава. Ко су људи који су уз вас увек, ко су људи који су ту само када сте им потребни? Ко вас никад али баш никад није издао? Ово је месец када можете васкрснути неке старе контакте покренути поштовањем које искрено за некога гајите.

Укућани ће вас приморати у пар наврата да пустите глас, да станете на црту, да кажете јасно и одлучно 'не', али мимо тога односи ће бити доста уредни, или ћете ви престати да обраћати пажњу на туђе емоционалне уцене и коментаре. Крајем месеца имаћете потребу да обновите простор за рад или живот, па су могуће брзе куповине из радости и потребе за променом.

Неким Овновима је тада могућа селидба, поготово ако им је статус подстанарски.

Можете бити покрадени око 3. априла или жртва финансијског криминала па пажљиво са уплатама онлине и сл.

Кључна тема за април: Акција и реакција.

  

Бик и подзнак Бик

Успете ли да останете у свом ритму, што подразумева налажење времена за себе и своје личне радости - април може бити благонаклон. Нарочито око 7. априла када вам пријају и свет и људи, што се не дешава често. Изласци су лако могући тих дана на нека чаробна места или ће чињеница да сте заљубљени допринети да вам баш све делује тих дана сјајно.

Најризичнији су почетак месеца (од 1-5. априла) када вас неспоразум са особом са посла може довести до нервног слома и период од 17-21. априла када вам буквално пада 'мрак на очи'. Губљење такта би вас аутоматски избацило из равнотеже, па ако икако можете пробајте да останете хладне главе.

За сређивање финансијских извешатаја и регулисање грешком непослатих фактура, или неких других докумената, најбоље да ангажујете себе. Једино ћете у себе имати поверења док Меркур буде ретроградан у вашем знаку (а то је од 21. априла до 15. маја).

Препорука за април: Самоконтрола

 

Близанци и подзнак Близанци

Рекла бих да сте међу најрасположенијим знацима у априлу. Какав год да вам је био дан, наћи ћете разлога за смех. То једино неће бити присутно прва три дана месеца када сте заузети консултацијама, саветовањем и учењем на које сте озбиљно и војнички прионули.

Савети које добијете овог месеца као и информације, показаће се као изузетно корисни. Не заборавите да се адекватно захвалите јер људи воле поклоне, без обзира што то баш и није ваш фазон. У супротном могу вас сматрати шкртим и опортунистом који гледа само своје потребе (а што свакако нисте). Неразумевања ће потенцијално бити у ваздуху, јер ћете некада уз опуштене разговоре покретати врло важне теме, па вас други неће узимати за озбиљно. Могу вам олако давати обећања, пристајати на нешто а да у ствари немају намеру да се ускоро тиме баве. Будите прецизни да се почетни зелени талас не би заглавио на жутом.

Емотивно вам је важан период када се Венера дошета до вашег знака 11. априла. Осим што ћете се пролепшати и обновити гардеробу, изненадни пут до Италије може вас окрепити. Партнер показује подршку и расположен је да вас саслуша, посаветује, насмеје. Имаће времена за све што вам је потребно, а ако сте слободни срећете сада такве људе који вас могу изненадити ускоро и конкретним предлогом.

Препорука за април: Спонтани ентузијазам отвара вам нове прилике. Пратите осећај

 

Рак и подзнак Рак

Можда ће вас поплава осећања навести да се јавите некој особи из прошлости, да ставите нову тетоважу или кренете са интензивним тренинзима јер вам се чини да сте до скоро били превише несигурни и изоловани. Иако ви себе нећете видети као конфликтну особу у априлу, постоје шансе да се неко поред вас сада осети нападнутим. Површне теме вас сада неће занимати, само реконструкција прошлости и кречење стана. Мајстори су скоро сигурни, макар да монтирају нов шпорет јер је стари прегорео. Тако и ваш желудац некад прегори па је могућа киселина и бол у стомаку.

На послу вам је најбоље када сте сами и не морате никоме да полажете рачуне. Могуће је унапређење или добијање слободе, похвала и поверења од ауторитета. Крупни планови и велике акције су на помолу до краја месеца за које важна кочница могу бити финансије. Било да касне или их немате, свакако ће вам за тај део плана бити неопходна подршка са стране.

Препорука за април: Ако не иде, крените из почетка.

 

Лав и подзнак Лав

Ово је изузетно повољан период за Лавове када је реч о послу и каријери. Видећете плодове свог рада, можда примити и неку награду, свакако ћете бити похваљени у првој половини месеца. Великодушност ће осетити млади из окружења као и ваше колеге на које нећете заборавити колико су вам значили. За Лавове који имају проблема на послу или су незапослени, април је месец када се нешто ново и добро може отворити.

Очекују вас затворени састанци на врху или разговори за посао који могу проћи глатко и бити више као разговор уз кафу. Нема разлога за трему. Исто важи и за студенте и испите. Младима је ово месец за лепа путовања која могу родити потпуно нове идеје о животу ван земље.

Једино ће вас родитељи, а посебно женски свет у окружењу повремено избацивати из такта. Водите рачуна у данима еклипсе (око 20. априла) да не сагорите у послу и претераном размишљању о стварима које се нису ни догодиле. Осетљива психа.

Друштвени живот и више слободног времена од 12. априла.

Препорука за Лавове: Записујте идеје, водите дневник. Медитирајте.

 

Девица и подзнак Девица

Ово је за вас месец када прошлост куца на врата. Не само у виду људи које сте тамо оставили, већ и као неиспуњене жеље и снови. Позив особе из иностранства силно ће вас обрадовати и до краја јуна резултирати непланираним путовањем. Могућа куповина или продаја аута, исто изненада – као добра шанса.

Иако сте одговорни када су задаци и договори у питању, у априлу ћете свесно неке задатке прескочити. Одмор. Такође је сада добар период да неку узалудну битку коју водите, или на нешто (неког) предуго чекате - да одустанете.

Проверите рокове докумената за путовања као и виза – могуће је да вам сада истичу. Или неки мање важни званични документи које не користите често. Ово могу бити и чланарине на интернету које ћете радо плаћати у априлу да бисте могли да користите услуге било стриминг сервиса или неких подкаста.

У љубави могућ је сусрет са особом из прошлости што заузетим Девицама не значи пуно, али слободним може бити почетак исцрпљујућег односа који ће трајати наредне две ипо године.

Препорука за Девице: Припазите на речи. Трудећи се да будете јаснијиможете постати строги и рестриктивни.

  

Вага и подзнак Вага

За вас је април велика шанса за победу на пољу љубави. Било да тек срећете особу која вас може потпуно освојити, било да решавате и завршавате тешку фазу са партнером, било да се усељавате са партнером у стан. За Ваге жељне слободе, победа је и развод.

Ново и велико ће вас привлачити, бићете присутни на свим важним јавним дешавањима и спремни на погледе конкуренције. У послу све исто, самопоуздање на врхунцу, али и помоћ особе која вас дуго познаје. Нећете толерисати лаж и манипулацију, па око 3. априла могућ је потпуни прекид контакта са једном особом.

У том истом периоду можете и сазнати нечију тајну која вас може врло узнемирити. Пробајте да не доживљавате све превише лично и не будите престроги у акцији.

Новац лакше долази крајем месеца, а послове (па и оне обимне) с лакоћом завршавате након 25. априла.

Средином месеца може доћи до проблема са партнером због неспоразума или неповерења. Тада ћете доста тога отказати јер вам се мењају планови, а ако су путни, имаћете проблем са враћањем аванса.

Кључна тема за април: Грађење имиџа

 

Шкорпион и подзнак Шкорпион

Жељни сте доброг друштва, окупљања и забављања. Док ће старијима бити тешко да све и организују, млади ће бити врло активни на друштвеном пољу. Зато ће код њих главна динамика бити у љубавним стварима. Ту ће се мучити са собом јер су на ивици да дају стоту шансу некоме ко их је више пута повредио. Не би било лоше да се посаветујете са терапеутом сада.

Марс вам појачава жељу за учењем, искуствима, читањем, али и замагљује перцепцију па можете изгубити из вида шта стварно желите – нарочито у данима еклипсе око 20. априла. Селидбе онима који живе у иностранству или који се селе у иностранство. Осталима прилика за оплемењивање простора за живот и рад.

Писање пројекта, магистарског или предлошка за бизнис, цв-ја, може ићи напред-назад док се Меркур буде кретао ретроградно.

Дуги телефонски љубавни разговори и преписке. Романтични сте и јако осетљиви у априлу.

Препорука за април: Све у своје време. За нешто је рано, за нешто је касно. И то је ок.

  

Стрелац и подзнак Стрелац

Мењање навика је на помолу. Коњункција Сунца и Јупитера 11. априла покреће жељу за кретањем, путовањима и тренинзима. Здрав живот као тема отвара се у априлу свим Стрелчевима али ће Венера око 14. априла дати све од себе да вас у томе спречи нудећи као опцију лењост, давање предности другима на уштрб сопственог распореда. Држите се планова.

Ово је и месец када је време да нешто урадите по први пут, било да сте млади или стари. Тражи се храброст и одлучност.

Јавни свет је отворио своја врата па пазите како се представљате сада свету - имате много већу публику него што мислите. Чак и они које не познајете лично сада знају шта радите, где се крећете и сл.

Плутон ће уласком у Водолију на сву ширину коју имате у мишљењу донети нову димензију - дубину. Детектор лажи вам наредне две деценије није потребан. Опасност за неког члана шире породице у саобраћају или са законом.

Препорука за април: Одржавајте дом, радни простор и себе као да ће вам доћи инспекција. То ће позитивно утицати на ваш дух и оптимизам.

  

Јарац и подзнак Јарац

Ако сте још крајем марта ушли у нове пројекте на послу или завршне фазе неких личних радова – април може бити до краја посвећен том једном циљу на коме већ радите. Најбоље је да сада искористите снагу коју несумњиво имате и дате другима  шансу  да на вашем примеру виде шта је добра дисциплина.

Иако вам у љубави не цветају руже и све више попуштате партнеровим захтевима јер је друга страна тренутно незаинтересована за дијалог, у суштини то вам пуно и неће сметати. Битнија вам је сада тишина, а посебно око 3. априла када се ни мува неће чути док будете решавали неку компликовану ситуацију, попут хирурга.

Селидба (промена) која се планира од прошле године може да се догоди у априлу ако већ није. Неким Јарчевима ово може бити период када са старијима (родитељима) разговарају о будућности, плановима, наследству, поделама имовине. Ако имате децу њима је сада више од љубави потребан новац. А ако сте млади, водите рачуна да не дугујете новац погрешним људима.

Пријатни и креативни дани око 7. априла, док 8. априла један позив мења све, и иницира моменталну акцију када је љубав у питању.

Препорука за април: Полако. Све што треба вас чека.

 

Водолија и подзнак Водолија

У канцеларији немате стрпљења да слушате колеге, а у кући недовољно мира. За вас би идеално решење било отићи на неку тајну локацију одакле ћете контактирати са светом само када ви будете то хтели. Са друге стране повремено ускраћивање себе другима показаће коме сте стварно недостајали. Лоше подносите критике у априлу, делом и зато што је већина само површно сагледала оно што радите.

Нервоза је присутна и док једете па водите рачуна да вам почетком месеца оброци не постану потпуно неуредни а ви склони трпању хране у стомак. Од 26. до 30. априла је могућа купопродаја некретнине или земље ко је има.

Сервисне услуге мајстора и других занатлија. Потребна вам је масажа и опуштање.

У љубави немири средином месеца и сумња која може да вас прогони пар дана док не заузмете став. Није вам тешко да донесете одлуку, више ћете се бојати неспоразума и погрешно протумачених гестова. Заузетима искушење због доста млађе особе, вернима само набацивање које ће елегантно одбити.

Препорука за април:Допустите себи некада да мање радите. Нисте неопходни свима. Само некима.

   

Рибе и подзнак Рибе

Домаћи проблеми у кући, због текућих ствари. Брига због старијих и најмлађих чланова породице. Чишћење дугова ако их имате. Краћи излети и путовања на пар дана. Непланирани шопинзи и куповине крафт и арт материјала и алата, свега за кућу и 'уради сам'.

Преиспитивање онога од чега живите, мотива и циљева. Споредни посао или контакти са новим људима почетком месеца могу до краја године показати да имају перспективу.  Као да тражите разлог да мењате посао јер не испуњава ваше прохтеве. Размишљање и о иностранству након што чујете туђе искуство.

Самосталнима ово је време за иновацију, упошљавање асистента, налажење нових клијената или сарадника. Прелажење још више на дигитално пословање.

Уз сав напорни рад, имаћете времена за личну негу и одмор, посебно до 10. априла.

Препорука за март: Учите нешто ново. Ако не знате шта - било шта. Појачаће вам се објективност кад мало изађете из текућих дилема.

image