Спорт

Французи демолирали Холандију за 20 минута, Лукаку хет-триком утишао Ибрахимовића

Поред меча "орлова" у Београду, одиграно је још шест мечева у оквиру првог кола квалификација за ЕУРО 2024
Французи демолирали Холандију за 20 минута, Лукаку хет-триком утишао ИбрахимовићаGetty © Justin Setterfield / Staff

Док је Србија против Литваније ишла ка победи на старту квалификација за Европско првенство, на програму је широм континента било још шест утакмица у другим групама.

Дерби дана донео је и изненађење, пошто је Француска силовито савладала Холандију 4:0 и то постигавши прва три гола за само двадесетак минута игре.

Нова ера Роналда Кумана на клупи "лала" почела је катастрофално, пошто су Французи већ у осмом минуту имали два гола предности. Прво је Антоан Гризман погодио у другом минуту, а онда и Дајот Упамекано.

У 21. минуту је Килијан Мбапе, нови капитен Француске, повисио на 3:0, да би у финишу и други пут био стрелац. Тако су вицешампиони света јасно ставили до знања највећем ривалу у групи да желе прво место у групи.

У истој групи Б, Грчка је савладала Гибралтар 3:0, головима Јоргоса Масураса, Манолиса Сиописа и Анастасиоса Бакасетаса.

У групи Е, Чешка је неочекивано убедљиво и лако изашла на крај са Пољском - тамо је резултат био 3:1. Ладислав Крејчи и Томаш Чванчара су у прва три минута шокирали Пољаке, да би Јан Кухта у 64. минуту дотукао Роберта Левандовског и другове. Утешни гол за госте постигао је Дамијан Шимански. За то време, Молдавија и Фарска Острва су у другом мечу у групи ремизирали 1:1.

И у групи Ф, Аустрија је била убедљива против Азербејџана, уписавши победу 4:1, док је Белгија у Шведској славила 3:0 и то уз хет-трик Ромелуа Лукакуа. Занимљиво, на овом мечу се после доста времена у селекцију Шведске вратио Златан Ибрахимовић, који је играо у последњих 20 минута утакмице.

image