Спорт

Стојковић: Ераковић одиграо без грешке, бићемо спремни за Црну Гору

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић задовољан je победом против Литваније на старту квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано наредне године у Немачкој
Стојковић: Ераковић одиграо без грешке, бићемо спремни за Црну ГоруGetty © Jurij Kodrun / Stringer

Србија је синоћ у Београду победила Литванију 2:0 у мечу групе Г квалификација за ЕП 2024.

"Наравно да сам задовољан победом, увек је прва утакмица најважнија и у психолошком смислу тешка. Ако питате људе у Србији, казаће да је нормално да се победи. Али, треба победити. Мислим да су момци одиграли рутински, заслужено смо победили. На крају је најважније да смо победили, а то нам је и било у плану", рекао је Стојковић.

Србија ће наредни меч одиграти у понедељак у Подгорици против Црне Горе, која је раније у петак победила Бугарску 1:0.

"Мораћемо да будемо спремни, нема изговора. Распоред је такав да за три дана играмо у Подгорици. Верујем да ћемо бити спремни. Вечерас је било неких промена у тиму и то из разлога што смо хтели да сачувамо енергију, свежину. Нема никаквих повреда и то је важно. Посебно ме радује то што нисмо примили гол. То улива посебно самопоуздање. Да се види да може да одигра на такав начин", додао је селектор Србије.

Он је похвалио Страхињу Ераковића, који је био у стартној постави против Литваније.

"Ераковић је био фантастичан, играо је без грешке. Врло искусно је доносио одлуке и када је имао лопту и када је био без ње. Мислим да се снашао одлично у овој улози. Били смо бољи, можда је још који гол могао да се постигне, али неважно је. Идемо у нове изазове", закључио је Стојковић.

image