Спорт

Новак кренуо у "мисију Ролан Гарос"

Српски тенисер започео припреме на шљаци и жељко ишчекује нова такмичења
Новак кренуо у "мисију Ролан Гарос"© M.M./ATAImages

Новак Ђоковић кренуо је у "мисију Ролан Гарос" и у својој академији на Дорћолу почео да тренира на најспоријој подлози.

Ђоковић није играо од турнира у Дубаију у којем га је Данил Медведев зауставио у полуфиналу, а пропустио је мастерсе у Индијан Велсу и Мајамију, због чињенице да му као невакцинисаном странцу није дозвољено да уђе на територију Сједињених Америчких Држава.

Светски "број 2" се после краћег одмора и пословног пута у Уједињене Арапске Емирате, вратио на тениски терен и кренуо са тренинзима на шљаци.

Он је на теренима СЦ Новак на Дорћолу био под надзором Виктора Троицког, некадашњег саиграча у Дејвис куп репрезентацији и главном тренеру на академији.

Горан Иванишевић још се није прикључио, баш као ни кондициони тренер Марко Паники, односно физиотерапеути Миљан Амановић и Клаудио Цимаља.

Потврђено је да ће Новак сезону на шљаци започети на мастерсу у Монте Карлу који је на програму од 9. до 16. априла, док ће одмах потом ићи у Бањалуку на Српска опен.

Потом следе мастерси у Мадриду (26. април – 7. мај) и Риму (10-21. мај) који се од ове године играју у продуженом формату, као Индијан Велс и Мајами.

Постоји могућност да прескочи један од ова два велика турнира како се не би преморио за Ролан Гарос јер ће после такмичења на Форо Италику имати само седам дана одмора до гренд слема у Паризу.

Главни циљ је свакако тријумф у Булоњској шуми где ће готово све очи бити упрте у њега и Рафаела Надала.

"Финале са Надалом на Ролан Гаросу", одговорио је недавно Ђоковић српским новинарима на питање где би волео да се сусретне са Надалом у 60. међусобном дуелу који им следи.

Србин тренутно води 30-29 у победама, обојица су освојили по 22 трофеја на највећим турнирима и окршај у Ролан Гаросу би могао да буде историјски, можда и највећи од свих до сада.

У међувремену, покушаће да се врати на челну позицију на АТП ранг-листи, коју му је недавно поново преотео Карлос Алкараз.

Ролан Гарос на програму је од 28. маја до 11. јуна.

image