Спорт

"Знали смо да немамо шансе против Новака, Роџера и Рафе, али сада је узбудљиво..."

Американац открио како је изгледало играти у ери највећих успеха "велике тројке"
"Знали смо да немамо шансе против Новака, Роџера и Рафе, али сада је узбудљиво..."Getty © Matthew Stockman

Тејлор Фриц изјавио је да су Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер били једини кандидати за пехаре, док сада постоји десет играча који могу да освоје неки турнир.

Фриц је у два сета 6:4, 6:1 савладао сународника Емилија Наву у другом колу мастерса у Мајамију.

"Веома је узбудљиво, јер смо сада у прилици да заправо освојимо неки турнир. Сада је у Мајамију 10-15 кандидата за пехар. Питање је само ко ће да одигра боље до краја. За сваког од нас ово би могла да буде седмица живота, што је јако узбудљиво", изјавио је Фриц.

"Много тога се променило за мене у последњих годину и по дана. Одувек сам желео да освајам турнире, али сам дуго осећао да је то јако тешко када погледаш жреб и видиш непобедиве. Сада је сјајно знати да одлазиш на турнире са размишљањем да ипак можеш нешто да урадиш. То није само мој осећај, већ многих тенисера."

Додаје да су старије генерације само играле тенис и да нису размишљале о својој популарности.

"Верујем да многи нису ни размишљали превише о својој популарности. И не видим ништа лоше у томе. Нема ништа лоше у томе да желиш да играш тенис и имаш свој живот. Но, играчи попут мене, Френсиса Тијафоа или Томија Пола доста радимо на расту ван терена, односно дајемо нашим пратиоцима могућност да виде шта радимо, како бисмо достигли одређени ниво популарности у САД", закључио је Фриц.

image