Србија и Балкан

Републички геодетски завод: Нисмо ми направили грешку у вези са позориштом "Бошко Буха"

Позивамо да се престане са изношењем неистина и неоснованих оптужби на рачун катастра, јер такве оптужбе узнемиравају јавност и угрожавају правну сигурност и уставни поредак наше земље, навео је РГЗ
Републички геодетски завод: Нисмо ми направили грешку у вези са позориштом "Бошко Буха"© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Републички геодетски завод (РГЗ) саопштио је данас да поједини медији пласирају дезинформацију да је катастар направио грешку и да ће због тога бити исељено београдско дечје позориште "Бошко Буха".

"Јасно је да ситуација око дечјег позоришта 'Бошко Буха' није настала због поступка уписа у катастар, већ је у питању решавање имовинско-правног питања, што није у надлежности Републичког геодетског завода", наведено је у саопштењу.

Како би забринути грађани Србије имали тачне информације, подсећа РГЗ, катастар је 21. марта демантовао ове неправедне оптужбе и потпуно транспарентно објаснио да је катастар поступио у складу са законом.

"Позивамо да се престане са изношењем неистина и неоснованих оптужби на рачун катастра, јер такве оптужбе узнемиравају јавност и угрожавају правну сигурност и уставни поредак наше земље", навео је РГЗ.

У саопштењу се наглашава да је Републички геодетски завод "једна од најпризнатијих катастарских институција у свету и имовина грађана уписана у српски катастар је у сваком тренутку потпуно сигурна, а информације о истој лако доступне и потпуно транспарентне".

Подсећамо, запослени у Позоришту "Бошко Буха" успротивили су се селидби у зграду Старе поште на Савском тргу и затражили да се реши катастарски упис власништва њиховог досадашњег седишта у згради на Тргу Републике 3, који већ осам година кочи реконструкцију оронулог простора. 

Потом је премијерка Србије Ана Брнабић обечала да ће театар остати на старој адреси. 

Никада није планирано било какво измештање и премештање позоришта "Бошко Буха", тј. ни градска ни републичка власт нису планирале да затварају, измештају или гасе дечје позориште на Тргу републике број 3, написала је премијерка Србије Ана Брнабић у ауторском тексту у "Политици".

image