Спорт

Леброн одбио операцију која завршава сезону: Доктори рекли да никад нису видели ту брзину опоравка

Кошаркаш Лос Анђелес Лејкерса Леброн Џејмс одбио је савет лекара да оперише повређено стопало, јер жели да помогне свом тиму да избори пласман у плеј-оф НБА лиге, преносе амерички медији
Леброн одбио операцију која завршава сезону: Доктори рекли да никад нису видели ту брзину опоравкаGetty © Kevork Djansezian

Леброн се раније од очекиваног вратио на паркет и био део тима Лејкерса који је поражен у "Крипто ком арени" од Чикаго булса.

Џејмс је имао велику жељу да се што пре врати и помогне саиграчима у борби за место које води у плеј-оф фазу такмичења НБА лиге.

Џејмс је одсуствовао месец дана због повреде стопала, а како наовди, прогнозе су биле много горе и врло лако је могао да заврши сезону, али и угрози читаву каријеру.

"Покидао сам тетиву у десном стопалу, а за опоравак је потребно више од четири недеље. Два лекара су ми препоручила операцију, која би ми завршила сезону. Међутим, ја сам отишао код 'Леброна Џејмса за стопала' и он ми је рекао да то не прихватим. И вратио сам се брже него што је ико очекивао", рекао је Џејмс.

Амерички медији наводе да ће Џејмс по завршетку сезоне оперисати стопало, али додају да најбољи играч Лејкерса овим одлагање ризикује озбиљнију повреду.

ЛА Лејкерси се налазе на десетом месту на табели Западне конференције НБА лиге са 37 победа и 38 пораза.

image