Спорт

Јокић екипи највећег ривала показао ко је прави МВП – нови трипл-дабл за победу Денвера

Последњих неколико седмица амерички медији, бивши играчи и аналитичари покушавали су да умање чињеницу да је Никола Јокић заслужио и ове сезоне да буде МВП регуларног дела
Јокић екипи највећег ривала показао ко је прави МВП – нови трипл-дабл за победу Денвера© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Јокић је на те нападе одговорио онако како најбоље уме – на терену, показао да је тренутно без премца и водио Денвер до тријумфа у дербију са Филаделфијом 116:111.

Џоел Ембид, његов највећи конкурент за признање за најкориснијег играча у лиги, поново није играо у Колораду, баш као што то није чинио од 2019. године, али ни он не би могао да помогне Севентисиксерсима.

Јокић је на паркету провео нешто више од 30 минута и за то време уписао нови трипл-дабл, забележивши 25 поена (8/11 из игре, 9/11 слободна бацања), 17 скокова и 12 асистенција.

Ембид је у последње време играо у страшној форми, али као да је и он погурао наратив да српски репрезентативац не заслужује похвале које добија. То је учинио и великим интервјуом на дан утакмице, када је у више наврата – додуше посредно – поткачио момка из Сомбора.

Међутим, онда је саопштено да неће играти против "грумења", трећу сезону заредом, на шта су домаћи навијачи имали спреман одговор.

Присталице Денвера донеле су транспаренте на којима се тражи "нестала особа" Џоел Ембид.

У редовима Филе није било ни Џејмса Хардена, домаћин је то зналачки искористио и на крилима Јокића уписао велику победу. Имали су изабраници Мајка Мелоуна више од 20 поена, гости су успели да се врате, али нису имали снаге за потпуни преокрет.

Николи је ово 29. трипл-дабл у сезони, укупно 105. у каријери и сада има само један мање од Леброна Џејмса, који заузима пето место на вечној ранг-листи.

Поред њега, Џамал Мареј се истакао са 19 поена, док је Браун забележио 18. Мајкл Портер јуниор је имао 15 поена, а 12 је постигао Ерон Гордон.

У пораженом саставу, бољи од осталих био је Макси са 29 поена, док су по 16 додали Херис и Рид.

Денвер је након турбулентног периода дефинитивно изашао из кризе и убедљиво држи прво место Запада са 51 победом и 24 пораза.

Филаделфија је трећи тим Источне конференције са скором 49-26.

image