Спорт

Јокић у епизоди "ко тебе каменом, ти њега хлебом": Ембид је звер, један од најбољих у лиги

Најбољи кошаркаш на свету похвално говорио о човеку који веома често уме да га поткачи
Јокић у епизоди "ко тебе каменом, ти њега хлебом": Ембид је звер, један од најбољих у лигиGetty © Matthew Stockman

Центар Денвера Никола Јокић изјавио је након утакмице са Филаделфијом да је Џоел Ембид сјајан и талентован играч.

Денвер Нагетси победили су Филаделфија Севентисиксерсе у дербију вечери (116:111) у којем због умора и повреде није било Ембида.

"Контролисали смо утакмицу све време, а онда смо је у последњој четвртини изгубили. Нисмо играли одбрану, бирали смо лоше шутеве и зато су се они вратили. Најважније је ипак да смо на крају победили", рекао је Јокић.

Српски репрезентативац био је убедљиво најбољи појединац на терену, пошто је за нешто више од 30 минута на паркету остварио нови трипл-дабл забележивши 25 поена, 17 скокова и 12 асистенција.

Камерунац је у последње време играо у страшној форми, али као да је и он погурао наратив да српски репрезентативац не заслужује похвале које добија.

То је учинио и великим интервјуом на дан утакмице, када је у више наврата – додуше посредно – поткачио момка из Сомбора.

"Недостајао им је велики момак Џоел, тако да смо нападали рекет. Мислим да је сјајан играч, остаће упамћен као један од најбољих у лиги. Ембид је звер, толико је талентован, може да шутира тројке, утиче на игру на разне начине, а добар је дефанзивац", додао је Никола.

Он је забележио 29. трипл-дабл у сезони, укупно 105. у каријери и сада има само један мање од Леброна Џејмса, који заузима пето место на вечној ранг-листи.

Денвер је након турбулентног периода дефинитивно изашао из кризе и убедљиво држи прво место Запада са 51 победом и 24 пораза.

Филаделфија је трећи тим Источне конференције са скором 49-26.

image