Спорт

Тренеру Клиперса преминуло седам чланова породице од децембра, због клуба није ишао на сахране

Тренер Лос Анђелес клиперса Тајрон Лу, у кратком временском периоду изгубио је седам чланова породице, на чије сахране није могао да оде, јер како каже, није могао да остави свој тим на цедилу
Тренеру Клиперса преминуло седам чланова породице од децембра, због клуба није ишао на сахранеGetty © Ian Maule

Клиперси су имали велики број успона и падова ове сезоне у НБА лиги.

Упркос промењивој форми, као и повредама кључних играча, тим из Лос Анђелеса је успео да оствари довољно добар резултат да избегне плеј-ин фазу.

У периоду када су имали шест везаних пораза, тренер Тајрон Лу успео је да повеже редове и прекине серију лоших резултата.

Како је и сам испричао у једном подкасту, Лу је у периоду од децембра прошле године, изгубио седам чланова породице.

Некадашњи кошаркаш, а сада тренер, рекао је да није присуствовао сахранама.

Као главни разлог навео је то што "није хтео и смео да остави своју екипу на цедилу, онда када јој је највише био потребан."

"Одувек сам поштовао ову игру. Много ми је дала и увек сам био решен да јој вратим. Никада нисам тражио пречице и покушао да преварим процес. Није тешко бити добра особа, колико год имали лош дан, треба се трудити да будете добра особа. Од децембра, изгубио сам седам чланова породице, али нисам могао да оставим свој тим на цедилу, тим који је у том тренутку имао шест узастопних пораза", рекао је Лу.

"Знам да сам био потребан породици, пролазила је кроз тежак период. Могао сам да идем лакшим путем и узмем сво време које ми је потребно. Ипак, осетио сам да то нисам желео. Некада се и превише предате овој игри и овом послу. Да смо побеђивали, наравно да бих ишао на сахране, не би ме било месецима", додао је 45-годишњи тренер.

Током тренерске каријере, Лу је био асистент на клупама Бостона, Клиперса и Кливленда.

Кавалирсе је преузео 2016. године, када је са њима освојио шампионски прстен.

Након две године у Кливленду, постао је асистент на клупи Клиперса, које је потом потпуно преузео у октобру 2020. године.

image