Србија и Балкан

Ухапшен "грешком": Србин који је јуче приведен на Јарињу пуштен на слободу

Миљан је потврдио је да је на путу ка својој кући у Лепосавићу
Ухапшен "грешком": Србин који је јуче приведен на Јарињу пуштен на слободуwww.globallookpress.com © Festim Beqiri/dpa

Некадашњи припадник полиције тзв. Косова Миљан Јовановић који је јуче ухапшен на административном прелазу Јариње, данас је пуштен на слободу.

Како је за Косово онлајн потврдила његова супруга, он се након пуштања јавио телефоном из Северне Митровице и потврдио да је на путу ка својој кући у Лепосавићу.

Адвокат Дејан А. Васић, кога је Канцеларија за КиМ ангажовала да заступа Миљана Јовановића, потврдио је да је његов брањеник ухапшен грешком.

"Миљан Јовановић синоћ је на Јарињу приведен због техничке грешке, а ноћ је провео у Полицијској станици. Специјално тужилаштво је јутрос утврдило да је у питању грешка и издало налог за ослобађање", рекао је Васић.

Јовановић је данас пуштен на слободу, али како је Васић додао, породица је преживела је кошмар и имала непроспавану ноћ, посебно ако се има у виду шта се све догађало у претходном периоду.

"Привођење господина Јовановића, а пре тога хапшење и процесуирање Слађана Трајковића, који је такође био припадник Косовске полиције, због ратног злочина и хапшење Дејана Пантића, поред породице Јовановић, онеспокојило је породице свих бивших косовских полицајаца као и грађана на северу КиМ", рекао је Васић.

Васић је изразио захвалност и подвукао ефикасност Специјалног тужилаштва у отклањању грешке и проблема.

Јовановић је, подсетимо, јуче око 18 сати ухапшен на административном прелазу Јариње, када се са супругом и двоје деце враћао из Рашке за Лепосавић.

Канцеларија за Косово и Метохију је одмах по хапшењу обезбедила адвоката и сву правну заштиту за ухапшеног. Полиција тзв. Косова саопштила је јуче да је он ухапшен због сумње за повезаност са организованим криминалом.

Његова супруга раније данас рекла је да су Миљана Ј. помешали са другом особом, чије се име и презиме разликује за једно слово.

Она је објаснила да је хапшење њеног супруга грешка и да је уверена да ће се та грешка исправити јер њен супруг, како је истакла, нема везе са оптужницом коју су му "приписали".

image