Спорт

Фудбалери ТСЦ спречили већу несрећу у пешчаној олуји - хероји усред ланчаног судара

Двоцифрен број возила учествовао је у ланчаном судару на путу између Суботице и Бачке Тополе без жртава, а фудбалери ТСЦ су својим делима спречили да дође до неке веће несреће
Фудбалери ТСЦ спречили већу несрећу у пешчаној олуји - хероји усред ланчаног судара© RTS/screenshot

Петорица фудбалера ТСЦ из Бачке Тополе показали су велику прибраност и заслужили све похвале када су својим потезима у уторак око 14 часова помогли да смање опасност по возаче приликом великог невремена.

На магистралном путу Суботица - Бачка Топола, на делу између Старог Жедника и Суботице, дошло је до ланчаног судара у ком је учествовало чак 12 возила услед велике пешчане олује, а фудбалери ТСЦ својом реакцијом су привукли пажњу сјајним потезом.

Горан Антонић, Јосип Чалушић, Ненад Филиповић, Мартин Мирчевски и Ифет Ђаковац су се возили путем, када су услед јаког ветра који је носио земљу умало постали део ланчаног судара. Створила се пешчана олуја, видљивост је била минимална, али на срећу, они су приметили да се испред њих налази колона сударених возила.

Све се одигравало приликом повратка фудбалера са тренинга, а они су снимили видео снимак читаве ситуације. Играчи ТСЦ су изашли из возила и почели да указују другим возачима на судар који се одиграо, како и они не би ударили у возила. Истовремено, припомогли су и учесницима незгоде.

“Враћали смо се са тренинга када се у близини Суботице од јачине ветра подигао облак прашине од земље са њива поред пута, који је толико био густ да иако смо смањили брзину замало и ми нисмо учествовали у судару", почео је фудбалер ТСЦ, Горан Антонић, у разговору за "Моцартспорт".

"Кроз тај облак прашине пробали смо да се пробијемо на другу страну пута кад је камион налетео на један од аутомобила који се налазио на средини пута. Тада смо да би се склонили с пута сишли у канал поред и пробили се на другу страну на део где је видљивост била добра одакле смо приметили да се други аутомобили приближавају и да нису свесни да је испред њих судар. Истрчали смо из аута и почели да их заустављамо, након чега смо позвали хитну помоћ, ватрогасце и полицију. Вратили смо се до места несреће и испитивали људе да ли су добро и да ускоро стиже хитна", рекао је Антонић.

Ифет Ђаковац се такође налазио у аутомобилу са саиграчима и сада се само нада да ће се сви повређени брзо опоравити.

"Када смо се враћали са тренинга наишли смо на пешчану олују па смо успорили и стали поред пута. Видели смо ланчани судар и чим смо изашли из те олује на чистину изашли смо из аута да зауставимо возила која су долазила, јер се ништа није видело и возачи нису могли ни да претпоставе шта се налази испред њих. Нас је било петорица: Атнонић, Ћалушић, Филиповић, Мирчевски и ја. Надам се да смо бар мало ублажили катастрофу која се десила. Желим брз опоравак свима који су повређени", навео је офанзивни везиста Ђаковац.

image