Србија и Балкан

Петковић о хапшењу Јовановића: Циљ је да се Срби криминализују

Ово скандалозно хапшење треба све да запита - колико је још Срба неправедно и без доказа ухапшено од стране Приштине само зато што носе српско име и презиме, рекао је Петар Петковић
Петковић о хапшењу Јовановића: Циљ је да се Срби криминализују© ATA Images, all rights reserved

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже да је случај Миљана Јовановића прави показатељ како се Срби хапсе без доказа, малтретирају пред породицом и неосновано држе у притвору.

Петковић је на Твитеру навео да "бестијалности Косовске полиције нема краја".

"Миљан је данас пуштен под притиском јавности и адвоката ког је ангажовала Канцеларија за КиМ. Једини циљ оваквих хапшења јесте да се Срби криминализују, посебно они са севера. Тако је и синоћ Миљан јавно оптужен од стране Косовске полиције за 'организовани криминал', што се већ данас показало као потпуно нетачно", додаје Петковић.

Он је упитао хоће ли се полиција тзв. Косова извинити и признати грешку.

"Хоће ли се КП извинити Миљану и његовој породици и признати грешку, подједнако гласно као што су га без доказа оптужили за криминал? Ово скандалозно хапшење треба све да запита - колико је још Срба неправедно и без доказа ухапшено од стране Приштине само зато што носе српско име и презиме", истакао је Петковић.

image