Свет

Узбуна у Шведској: Писма са сумњивом супстанцом стигла у седишта 18 округа

За сада нема података о повређенима, а запослени који су дошли у контакт са сумњивом супстанцом, упућени су на деконтаминацију и стављени у изолацију
Узбуна у Шведској: Писма са сумњивом супстанцом стигла у седишта 18 округаwww.globallookpress.com © Keystone Press Agency

У седишта најмање 18 округа, од укупно 21 у Шведској данас су стигла писма која садрже супстанцу у праху, а две особе су збринуте у болницама због контакта са материјом, објавио је Асошиејтед прес.

За сада нема података о повређенима, а запослени који су дошли у контакт са сумњивом супстанцом, упућени су на деконтаминацију и стављени у изолацију, док се не утврди о каквој се супстанци ради, објавили су шведски медији.

Према наводима полиције, у Малмеу, Никопингу, Линкепингу и Јонћепингу утврђено је да је супстанца безопасна.

Полиција у Јанћепингу, граду 280 километара јужно од Стокхолма, саопштила је да тамо нико није повређен након доласка "сумњивог опасног предмета" - писма са прахом.

"Пошто се не може искључити да је прах опасан, позвани смо да га детаљније проверимо са службама за хитне случајеве", рекла је портпаролка полиције у јужној Шведској Катарина Русин за шведску новинску агенцију ТТ, преноси АП.

Од укупно 21 округа, колико их има у Шведској, најмање 18 је примило писма, пренео је ТТ. Полиција је саопштила да се анализира садржаја у току. Шведски медији наводе да су писма потписана са "Шведски љубитељи животиња".

image