Спорт

Џајић: Из Подгорице смо се вратили пуни прелепих утисака

Председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић поручио је да га је фудбалска репрезентација Црне Горе пријатно изненадила, те да је пријем у Подгорици био импресиван
Џајић: Из Подгорице смо се вратили пуни прелепих утисака© Tanjug

Србија је у понедељак на Градском стадиону савладала Црну Гору (2:0) у другом колу квалификација за Европско првенство.

"Било је важно да побeдимо прве двe утакмице, екипа је добила додатно самопуздање и пуни оптимизма чекамо јун и наредне обавезе у квалификацијама за Европско првенство. Свесни смо да нема опуштања, волeо бих да играчи што пре забораве Литванију и Црну Гору и да размишљају искључиво о дуелу против Бугарске. Презадовољан сам пре свега из разлога што смо једну тешку утакмицу решили у своју корист. Црна Гора је за мене веома пријатно изненађење, одиграли су на високом нивоу и зато наша победа још више добија на значају", рекао је Џајић за сајт ФСС.

Фудбалери Србије и селектор Драган Стојковић су претходних дана похвално говорили о атмосфери на трибинама током меча, али и о самом пријему и боравку у Подгорици.

"Очекивали смо добар пријем, јер народ у Подгорици воли фудбал и прати наше играче, али да буде баш оволико интересовање заиста и за мене представља пријатно изненађење. Од дочека на аеродрому, затим испред хотела Хилтон, па на тренингу и испред стадиона када је стигао аутобус са нашим репрезентативцима, то су заиста предивне сцене. Имали смо и свечани пријем код Дритана Абазовића, показали су нам на сваком кораку колико поштују српски фудбал и морам још једном да им се захвалим на свему. Враћамо се у Београд пуни импресија због свега што смо доживели у Подгорици".

Џајић је стигао и да разговара са председником Фудбалског савеза Црне Горе Дејаном Савићевићем.

"Дејо је био веома коректан, као и увек. Нормално је да после пораза буде мало нервозан, то је сасвим природно. Ја га разумем, темпераментан је и није му било лако. Али је све друго било за сваку похвалу. Дружење на званичној вечери, током утакмице, пришао је после и честитао нам на победи. Свака му част", поручио је Џајић.

image