Спорт

Kуман: Лапорта ме слагао да ће Барселона да потпише нови уговор са Месијем

Некадашњи тренер Барселоне Роналд Kуман признао је да је аргентински фудбалер Лионел Меси на неславан начин напустио каталонски клуб 2021. године, преносе шпански медији
Kуман: Лапорта ме слагао да ће Барселона да потпише нови уговор са МесијемGetty © Alex Caparros / Stringer

Меси је 2021. напустио Барселону због тешке финансијске ситуације у којој се нашао каталонски клуб. Kуман је водио Барселону од августа 2020. до новембра 2021. године, а холандски стручњак је после серије лоших резултата добио отказ.

"Председник Барселоне Ђоан Лапорта ме слагао. Рекао ми је да ће сутра да буде потписан нови уговор са Месијем, а Аргентинац је наредног дана отишао из клуба. Тај момак није заслужио да оде на такав начин. Доста тога је било против мене. Проблем је када председник сумња у вас. Међутим, када бих имао шансу да се вратим, учинио бих то. Волим Барселону", истакао је Kуман за Релево.

Холанђанин је истакао да је урадио доста добрих ствари за Барселону.

"Морам да будем искрен и да кажем да смо играли без публике годину дана. Нисам очекивао да ће Меси и Антоан Гризман да оду. Прошао сам кроз много тога, никад нисам веровао да се одређене ствари могу десити, али све је то живот и морамо то да прихватимо. Морао сам да одговарам на бројна питања, а то није био мој посао. Верујем да сам заслужио више подршке од клуба. Откази тренерима су део фудбала, а ја сам са техничке стране донео доста клубу", истакао је Kуман.

Холандски тренер је водио Барселону на 67 утакмица, а са каталонским клубом остварио је 39 победа, 12 ремија и 16 пораза.

image