Србија и Балкан

Мандић: Наши гласови биће пресудни да Милатовић победи, сви који су гласали за мене подржаће и њега

У недељу 2. априла одржава се други круг председничких избора, а гласачи ће у недељу бирати између кандидата Покрета Европа сад Јакова Милатовића и досадашњег председника Црне Горе и лидера ДПС-а Мила Ђукановића
Мандић: Наши гласови биће пресудни да Милатовић победи, сви који су гласали за мене подржаће и њега© TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ nr

Демократски фронт је поносан на борбу коју је водио, нисмо се повлачили, нисмо се предали и зато ће и у недељу наши гласови бити пресудни да Јаков Милатовић победи, а да Мило Ђукановић и корупција и криминал буду поражени, поручио је један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић.

У недељу 2. априла одржава се други круг председничких избора, док је у првом кругу 19. марта Мандић освојио 19,32 одсто гласова.

"Претходних дана смо напорно радили, теренски обишли већину наших гласача и уз помоћ нашег кол центра успоставили додатну телефонску комуникацију са свима и имам задовољство да обавестим јавност Црне Горе да ће сви они који су гласали за мене на председничким изборима, изаћи другог априла и својим гласовима подржати Јакова Милатовића", навео је Мандић, а саопштио ДФ.

Он је поручио да се Црна Гора налази пред вратима слободе.

"Након историјског 30. августа, када смо поразили ДПС, на корак смо до потпуног ослобођења наше државе. Другог априла заокружујемо историју борбе која је отпочела прије него што су се многи од вас родили. Толико дуго траје борба за слободу, толико дуго се ломио тридесетогодишњи режим који је буквално урадио све да уништи Црну Гору, а да на том уништењу и сиромашењу грађана Мило Ђукановић и његова клика стекну огромно богатство", наводи Мандић.

Додаје да је ова битка већа од свакога појединачно.

"Зато ДФ даје властити допринос да сви будемо као један и снажно уђемо у још једну борбу, али не више на улици, не пред кордонима, не кроз облаке сузаваца и бојних отрова, него са оловком у руци – да својим гласом пошаљемо у прошлост режим Мила Ђукановића. Наш циљ је да победи помирена Црна Гора, да победи договор и заједништво, да победи будућност и разумевање, да будемо најближи једни другима, да победимо оне који нас деле и да њиховим одласком у прошлост ослободимо Црну Гору од фамилијарне деспотије како би обезбедили бољи живот за сваког човека", истакао је Мандић.

Ова победа, каже он, треба да буде победа зрелости и толеранције.

"Јер је Црна Гора земља свих нас, а не само једне партије и једног аутократе. Гласамо за слободу, за претке и потомке, да победимо Мила Ђукановића - гласамо за Јакова Милатовића", закључио је Мандић.

Гласачи ће у недељу бирати између кандидата Покрета Европа сад Јакова Милатовића, кога су подржале све странке победнице на парламентарним изборима 30. августа 2020. године, и досадашњег председника Црне Горе и лидера ДПС-а Мила Ђукановића.

image