Србија и Балкан

РОСУ у Зубином Потоку претресали санитетско возило; Недопустиво иживљавање

Директор канцеларије за КиМ рекао је да су специјалци могли да угрозе живот пацијенткиње, која је срчани болесник
РОСУ у Зубином Потоку претресали санитетско возило; Недопустиво иживљавањеNone © FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ bg

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је инцидент у коме су припадници специјалне јединице РОСУ претресали санитетско возило у Зубином Потоку као "недопустиво иживљавање Куртијевих специјалаца над недужном женом".

Подсетио је да су специјалне јединице Косовске полиције с два оклопна возила ноћас у селу Штуоце сат времена иза поноћи зауставиле санитетско возило дома здравља и малтретирале пацијенткињу В. К. која је срчани болесник и њеног супруга, као и возача санитета.

"Они су се враћали с прегледа из КБЦ Драгиша Мишовић. Након заустављања, лица су извели из санитета и после пола сата детаљног претреса на хладноћи, пацијенткињу су пустили. Ово је недопустиво иживљавање специјалаца Аљбина Куртија над недужном женом којој су могли да угрозе живот", поручио је Петковић на Твитеру.

Према речима директорке Дома Здравља у Зубином Потоку Татјане Влашковић, претрес се десио без икаквог разлога, преноси Косово онлајн. Специјалци су возило детаљно претресли и ножем исцепали опрему за противпожарну заштиту.

"Неких 25 минута су их задржали. Испод возачевог седишта налазио се пакет са апаратом који је био у оригиналном паковању, а који су исекли ножем", рекла је Влашковић.

Она истиче да су возач и пацијенткиња, која је срчани болесник, били јако узнемирени због овог претреса.

"Било им је непријатно самим тим што су их зауставили, пацијенткиња је срчани болесник, стајали су 25 минута напољу на хладном, тако да им није било свеједно", каже Влашковић.

Косово онлајн подсећа да је јуче, на скретању према селу Лучка Река, такође у општини Зубин Поток, један младић српске националности пријавио Полицијском инспекторату у Приштини припаднике специјалне јединице од којих је, како каже, доживео тортуру и малтретирање током претреса његовог возила.

image