Русија

Лукашенко и Пушилин: Морамо помоћи народу ДНР

Белоруски председник истакао да је Минск спреман да помогне јер у ДНР-у живи народ који је близак белоруском народу и који се сада налази у тешком положају
Лукашенко и Пушилин: Морамо помоћи народу ДНР© Tanjug/Alexander Astafyev, Sputnik, Government Pool Photo via AP

Шеф администрације Доњецке Народне Републике Денис Пушилин састао се данас у Минску са председником Белорусије Александром Лукашенко. Том приликом, Лукашенко је рекао да би волео да се информише о ситуацији у новом региону Руске Федерације и да сазна на који начин би Белорусија могла да им помогне.  

"Неопходно је оживети индустријска предузећа, пољопривреду. Спремни смо да пружимо одговарајућу помоћ и подршку како би људи који су тамо, а који за нас нису странци, коначно престали да страдају", рекао је лидер Белорусије.  

Он је додао да има пуно посла и да је помоћ неопходна јер у ДНР-у живи доста људи. 

"Хајде да разменимо мишљења", рекао је белоруски лидер Пушилину, позивајући Пушилина на отворен и конструктиван разговор. 

Пушилин је раније рекао да ДНР разматра опције како да привуче инвестиције на своју територију, укључујући и оне из Белорусије. Према његовим речима, у овој области је могућа реализација великих инвестиционих пројеката.

Лидер ДНР-а је казао да је састанак био планиран како би отворили многа питања са белоруском страном, чија би реализација била могућа након окончања Специјалне војне операције, односно, како је казао, за годину или две. 

image