Русија

Путин посетио мобилисане војнике у Рјазанској области, пуцао из пушке (ВИДЕО)

Председник Русије је присуствовао процесу обуке мобилисаних на полигону Западног војног округа у Рјазанској области
Путин посетио мобилисане војнике у Рјазанској области, пуцао из пушке (ВИДЕО)None © Tanjug/Mikhail Klimentyev

Председник Русије Владимир Путин посетио је данас војни полигон у Рјазанској области у којој мобилисани војници пролазе обуку. 

Путин је проверио процес обуке мобилисаних на полигону Западног војног округа у Рјазанској области, пишу РИА Новости. 

Путину је приказано како полазници савладавају практичне вежбе из тактичке, ватрогасне, инжињеријске и медицинске обуке, али и увежбавање јуришних курсева на нивоу одреда.

Руски председник је чуо извештај министра одбране Сергеја Шојгуа у ком је је говорио о мобилисаном курсу борбене обуке различитих војних специјалности и координацији у саставу јединица.

Руски лидер је обишао и стрељачки комплекс где мобилисани у оквиру јединица вежбају различите методе гађања на челу са командантима и инструкторима. Председник Русије је присуствовао и вежби где полазници у саставу десантних снага савладавају борбу против оклопних возила. 

Путин је пуцао из снајперске пушке на полигона у Рјазањској области, заједно са мобилисанима.

Врховни командант руске војске Валериј Герамисов извршио је увид у борбену усклађеност јединица и спремност мобилисаног људства за извршавање задатака у зони специјалне војне операције.

У Русији од 21. септембра траје делимична мобилизација.

Планирано је позивање 300 хиљада људи, а позиве ће примати пре свега они који су већ имали борбено искуство.

Закључно са 14. октобром мобилисано 222.000 Руса, према незваничним информацијама, за око две недеље, односно до краја октобра, биће завршене све мобилизационе активности

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Путин није добио предлоге за додатне мере од Министарства одбране и да нема информације да би до наведеног датума требала да буде завршена делимична мобилизација.

Сваки мобилисани грађанин Русије расходоваће са најмање 600 комада муниције и пет граната, саопштило је у четвртак руско Министарство одбране. У саопштењу се додаје да се обука мобилисаних руских грађана одржава повећаним капацитетом. 

image