Србија и Балкан

Почело постављање контејнера за локалне изборе на северу КиМ

У Северној Митровици у трци за градоначелника су три кандидата, Бетим Османи из Митровачке грађанске иницијативе, Таулант Кељменди из ДПК и Ерден Атић из Покрета Самоопредељење; Срби ће гласање бојкотовати
Почело постављање контејнера за локалне изборе на северу КиМ© FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

У четири општине на северу Косова и Метохије у којима ће у недељу 23. априла бити одржани локални избори које Срби бојкотују, почело је постављање контејнера за гласање. У тим контејнерима биће бирачки центри, раније је најавила Централна изборна Комисија тзв. Косова.

ЦИК Косова пре неколико дана одредила је 19 бирачких места у четири општине, од којих је већина алтернативна па ће тако, контејнери за гласање у општини Лепосавић бити постављени на Јарињу, на улазу у Лепосавић, у селу Кошутово и на излазу из Сочанице.

У општини Зубин Поток контејнери за гласање биће у Јасеновику, близу базе специјалне приштинске полиције, у близини прелаза Брњак и на излазу из града у правцу Митровице. У Звечану контејнери ће бити поред магистралног пута за Митровицу, код пута за село Жаже и на улазу у Бањску, а у Северној Митровици импровизована бирачка места биће постављена у Бошњачкој махали у насељу Три солитера и код аутобуске станице.

Како се очекује, контејнере у којима ће бити постављена бирачка места обезбеђиваће јаке снаге приштинске полиције.

Српска листа, далеко најјача партија која представља косовске Србе раније је најавила да на изборима неће учествовати и да ће бојкот трајати док се не формира ЗСО и док се приштински специјалци не повуку са севера Косова и Метохије.

У Северној Митровици у трци за градоначелника су три кандидата, Бетим Османи из Митровачке грађанске иницијативе, Таулант Кељменди из ДПК и Ерден Атић из Покрета Самоопредељење.

У Лепосавићу су такође три кандидата за градоначелника. ДПК је предложила Аљбуљену Бехљуљи - Хетеми, Партија Срба Косова Александра Јаблановића, а кандидат је и Љуљзим Хетеми из Покрета Самоопредељење.

За градоначелника Звечана предложени су су Иљир Пеци из ДПК-а, Слађана Пантовић као независни кандидат и Фетах Пеци из Покрета Самоопредељење.

image