Свет

Вашингтон: Проверићемо да ли је Украјина користила америчку опрему за напад на Белгород

Кијеву је јасно указано да САД не подржавају коришћење америчке војне опреме за такве намене, рекао је Џон Кирби
Вашингтон: Проверићемо да ли је Украјина користила америчку опрему за напад на Белгородwww.globallookpress.com © Cpl. James Stanfield

Портпарол Беле куће Џон Кирби изјавио је да званични Вашингтон проверава извештаје у којима се тврди да је Украјина користила америчка војна возила унутар територије Русије.

Према његовим речима, Кијеву је јасно указано да САД не подржавају коришћење америчке војне опреме за такве намене, преноси Ројтерс.

Претходно је Руско министарство одбране саопштило  да су уништене украјинске националистичке диверзантске формације које су упале на територију Белгородске области, у пограничном појасу према Украјини, као и да је том приликом убијено више од 70 терориста, уништена четири оклопна возила и још пет војних камионета произведених у САД.

Наиме, снимци неких од уништених возила које је објавило руско министарство одбране показују војну опрему америчке производње, попут војних  камиона Хамви.

Коментаришући напад украјинских терориста у Белгородској области, портпарол британског премијера Ришија Сунака истакао је да ти догађају неће утицати на став британске владе о пружању помоћи Украјини.

"Наше мишљење је да се све што је Украјина радила у последњих годину дана односи на одбрану сопствене суверене територије и настављамо их подржавамо у том циљу", рекао је он за ТАСС

image