Србија и Балкан

Додик амбасади САД: Ако не врате Устав БиХ, Српска ће отићи из БиХ

Реагујући на саопштење амбасаде САД у Сарајеву, српски члан Председништва БиХ рекао је да је народ Републике Српске показао да неће антидејтонску и антиуставну БиХ
Додик амбасади САД: Ако не врате Устав БиХ, Српска ће отићи из БиХ© Foto: Tanjug/AP

Реагујући на саопштење америчке амбасаде у Сарајеву, поводом народног митинга у Бањалуци, у којем је наведено да "нема оправдања за опасну и неодговорну реторику о сецесији", српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће Република Српска сигурно отићи и са собом однети својих 49 одсто БиХ.

У објави на Твитеру он је прецизирао да ће се то догодити уколико не буде враћен Устав БиХ, како је договоренo Дејтонским споразумом.

"Народ Републике Српске јасно је на величанственом скупу у Бањалуци показао да неће антидејтонску и антиуставну БиХ", навео је Додик.

Поновио је да српски народ не мрзи никога, али да неће допустити да се створи унитарна држава БиХ.

"Не говоре истину и нису у праву они који кажу да не постоје лоше намере према Републици Српској. Смета им све што је српско, наша застава, а највише им смета Република Српска", навео је Додик на Твитеру.

Нагласио је да је Српска до сада преживела ударе које веће нације не би могле.

"Свих ових година хтели су да Српска нестане, али је опстала и опстаће док год се чује глас нашег народа", указао је Додик.