Србија и Балкан

Влада Црне Горе разрешила министре Кривокапића и Коњевића

Министри направили дипломатски скандал јер су поставили спомен плочу у којој се помиње "великосрпска агресија", без одобрења надлежних органа и Владе Црне Горе
Влада Црне Горе разрешила министре Кривокапића и Коњевића© Unsplash/aboodi vesakaran

Влада Црне Горе је усвојила предлог о разрешењу доскорашњих министара одбране и спољних послова Рашка Коњевића и Ранка Кривокапића, али и доскорашњег директора Агенције за националну безбедност Саву Кентеру, преноси Танјуг.

Скупштина Црне Горе раније је разрешила функције Рашка Коњевића и Ранка Кривокапића на предлог премијера Дритана Абазовића. Према речима Абазовића, министри одбране и спољних послова Рашко Коњевић и Ранко Кривокапић направили су огроман пропуст јер су хрватску државну делегацију довели у заблуду постављањем спомен-плоче у Морињу.

Он је истакао да су министри направили "огроман дипломатски скандал" јер су поставили плочу, а да нису обавестили надлежне органе и Владу Црне Горе. Црногорски премијер је раније поручио да Коњевић и Кривокапић немају право да злоупотребљавају своје позиције.

Абазовић је месецима у сукобу са Коњевићем и Кривокапићем, између осталог и због оптужби на његов рачун да је умешан у шверц цигарета које су заплењене у луци Бар у септембру ове године.

Вршилац дужности директора Агенције за националну безбедност (АНБ) Борис Милић, именован је на данашњој седници црногорске владе за новог члана Већа за националну безбедост, саопштио је премијер Црне Горе Дритан Абазовић.

Функције су разрешени и чланови Бироа за оперативну координацију Дејан Вукшић, Милена Петричевић, Тодор Горановић, Петар Копривица и бригадни генерал Милутин Ђуровић.

Члан Бироа је директор Управе полиције Зоран Брђанин, а за нове чланове именовани су Борис Милић, бригадни генерал Зоран Лазаревић, Владимир Булајић, Јанко Лаковић, Зоран Пујевић и Јелена Мараш.

image