Русија

Бивши оперативац ЦИА: Путин далеко од очаја

Руски председник није очајан, иако би многи на Западу желели да верују да јесте, сматра некадашњи шеф ЦИА за борбу против тероризма Даглас Ланден
Бивши оперативац ЦИА: Путин далеко од очајаwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Некадашњи шеф ЦИА за борбу против тероризма Даглас Ланден изјавио је са Си-Ен-Ен да је руски председник Владимир Путин "далеко од очаја", као што би западне земље желеле да мисле.

На питање водитељке да прокоментарише јучерашњи говор председника Путина на форуму у Валдају, Ланден је рекао да нема "ничег новог или изненађујућег" у томе што је говор трајао скоро четири сата.

"Видели смо да он, као и раније, игра позицију жртве, износи захтеве, критикује западне елите због постављања правила која Русију држе у подређеном положају", изјавио је бивши обавештајац и додао да Путин наставља да "покушава да подели савезнике, сеје раздор и ствара притисак".

"Стекао сам утисак да он ипак није толико очајан колико би ми желели да верујемо да јесте, с обзиром на предстојеће изборе, економску кризу и енергетске проблеме у Европи. А зима долази", изјавио је Ланден.

Он је додао и да не верује да би Путин искористио "оружје за масовно уништење", осим ако Крим не буде угрожен.

image