Свет

Муж Ненси Пелоси нападнут у породичном дому

У тренутку напада председница Представничког дома САД није била код куће
Муж Ненси Пелоси нападнут у породичном дому© Foto Global Look Pres/Fabio Frustaci/Keystone Press Agency

Пол Пелоси, супруг председнице Представничког дома САД Ненси Пелоси, нападнут је чекићем у породичном дому у Сан Франциску у петак рано ујутру. У тренутку напада, Пелоси није била код куће већ у Вашингтону. 

Очекује се да ће се Пол Пелоси (82) потпуно опоравити од, како описују амерички медији, ”озбиљних батина” које је добио.

Портпарол Ненси Пелоси Дру Хамил изјавио је да је нападач ухапшен, а да се мотив напада истражује. Медији тврде да је нападач, чији идентитет још није обелодањен, узвикивао ”где је Ненси?” приликом напада на њеног мужа

. Против њега ће бити поднете кривичне пријаве за покушај убиства и напад смртоносним оружјем.

Ненси Пелоси је трећи највиши званичник Сједињених Америчких Држава, иза председника Џоа Бајдена и потпредседнице Камале Херис. Она има пратњу припадника Тајне службе, али не и њен супруг.

Поједини функционери Демократске партије, али и републиканци ненаклоњени Доналду Трампу попут конгресмена Адама Кинзингера, сугерисали су да је за напад одговоран управо Трампов симпатизер.

 

Пол Пелоси је у августу осуђен на пет дана затвора, условно на три године, због тога што је у мају под дејством алкохола учествовао у саобраћајној несрећи у калифорнијском виногорју у округу Напа.

Ово није први напад на дом Пелосијевих. Прошле године анархисти су спрејем ишарали њихову кућу и пред вратима гараже оставили одрубљену свињску главу.

image