Свет

Украјина и ЛГБТ постали су симболи супериорности америчке елите

Научник са Дунавског института Мајкл О'Ши изјавио је да је истицање украјинске заставе поуздан начин да се покаже морална супериорност, чак и за оне који су донедавно мало знали о тој земљи
Украјина и ЛГБТ постали су симболи супериорности америчке елитеwww.globallookpress.com © Christoph Soeder

Научник са Дунавског института Мајкл О'Ши изјавио је да друштвене елите и корисници друштвених медија све више истичу украјинску заставу заједно са ЛГБТ симболима, пише часопис "Федералист".

"Зашто је то тако? Одговор је једноставан: цела поента је да су наше друштвене елите убеђене да су оне у праву", рекао је научник.

О'Ши напомиње да "брзи поглед на друштвене мреже, открива безброј украјинских застава поред дугиних застава и икона заменица".

"Из овог или оног разлога, истицање украјинске заставе је поуздан начин да се покаже морална супериорност, чак и за оне који су донедавно мало знали о тој земљи", закључио је он.

Раније су власти неколико чешких градова одлучиле да скину украјинске заставе са зграда локалних управа. Разлози су били различити. У великом броју случајева то су захтевали локални становници, а негде је разлог била поправка.

 

image