Свет

Бивши британски министар иде у џунглу: Странка га суспендовала након што се пријавио за ријалити шоу

Мет Хенкок је 2021. године поднео оставку јер је прекршио мере физичког дистанцирања за време пандемије корона вируса
Бивши британски министар иде у џунглу: Странка га суспендовала након што се пријавио за ријалити шоуwww.globallookpress.com © Mark Thomas/Keystone Press Agency

Бившег министра здравља Велике Британије Мета Хенкока суспендовала је владајућа Конзервативна партија након што се пријавио за ријалити шоу под називом "Ја сам славна личност, избави ме одавде" који се одржава у џунгли.

Хенкок је суспендован из странке након што је су конзервативци обавештени да ће он отићи у Аустралију да учествује у емисији док траје заседање парламента, преноси Ројтерс.

"Након разговора са Метом Хенкоком, размотрио сам ситуацију и верујем да је ово питање довољно озбиљно да покрене његову тренутну суспензију", саопштио је званичик Конзервативне партије Сајмон Харт.

Међутим, ово није први скандал британског политичара. Хенкок, који је водио здравствени ресор за време пандемије корона вируса, поднео је оставку 2021. године јер је прекршио мере физичког дистанцирања, недуго пошто су се у медијима појавиле фотографије на којима љуби сарадницу Ђину Коладанђело.

Ријалити шоу у коме ће учествовати снима се у дивљини, а бројне познате личности сусрећу се са необичним изазовима, као што је једење инсеката. Победник добија титулу краља или краљице џунгле. Емисија се неколико пута нашла на мети критика, а посебно због епизоде из 2021. године када је једног такмичара ујела змија. 

Са друге стране, продуценти су критиковани јер славне личности за време снимања програма наводно живе у контролисаном окружењу, али и због тврдњи да су делови сценографије вештачки.

image