Русија

Амерички конгресмен: Русију треба уништити јер је православна и традиционална

Такер Карлсон, најгледанији амерички ТВ водитељ, каже да демократи Џејмију Раскину смета Русија јер се супротставља америчким либералним вредностима
Амерички конгресмен: Русију треба уништити јер је православна и традиционалнаwww.globallookpress.com © Ron Sachs - CNP

Амерички конгресмен из Демократске странке Џејми Раскин је изјавио да Русија мора да буде уништена по сваку цену јер је то православна земља са традиционалним вредностима.

Његову изјаву пренела је "Фокс телевизија" блиска републиканцима у емисији коју води Такер Карлсон. Карлсон је познат као критичар политике Бeлe куће Џоа Бајдена.

Карлсон оцењује да је руска специјална војна операција за конгресмена Џејмија Раскина заправо "џихад", као и да многе демократе и републиканци имају исто мишљење. 

"Русија је православна земља која исповеда традиционалне вредности. Зато се мора уништити, ма коју цену за то САД платиле", рекао је демократа Раскин, преноси Такер Карлсон.

Руски патријарх Кирил је више пута до сада исказао подршку Руске православне цркве специјалној војној операцији.

Патријарх московски и целе Русије Кирил указао је недавно да у доба глобализације и брисања граница између добра и зла Русија има посебну мисију да помогне човечанству да одложи апокалиптични крај. Патријарх је истакао да Русија може да одоли изазовима времена кроз веру, оданост традицији и љубав према отаџбини.

"Црква је по својој природи сметња глобалистичким процесима. Црква сведочи о вертикалној скали вредности, о разликовању добра и зла. С тим у вези не слабе покушаји да се искриви и разводни хришћанско учење, да се црква лиши моћи и гласа", изјавио је патријарх на отварању XXIV Светског руског народног сабора, чија је тема гласила "Православље и мир у XXI веку".

image