Спорт

Савићевић: Србија ће или играти полуфинале, или неће проћи групу

Легендарни југословенски фудбалер Дејан Савићевић открио је шта је рекао свом пријатељу и селектору репрезентације Србије Драгану Стојковићу, уочи наступа „орлова“ на Светском првенству.
Савићевић: Србија ће или играти полуфинале, или неће проћи групуGettyimages.ru © Stringer/Giuseppe Bellini

Остало је још 18 дана до почетка Светског првенства у Катару, а фудбалска репрезентација Србије биће једна од 32 учеснице на дуго чеканом турниру. Како се ближи почетак такмичења, тако постепено и расте еуфорија уочи највећег фудбалског догађаја, а игре Србије у Катару помно ће пратити и легендарни Дејан Савићевић.

Председник Фудбалског савеза Црне Горе и некадашњи репрезентативац Југославије истакао је да од „орлова“ очекује или да направе историјски успех, или да подбаце и такмичење заврше после три утакмице. Легендарни Дејо поручује да је о томе разговарао и са селектором Србије Драганом Стојковићем.

„Србија ће или играти полуфинале, или неће проћи групу, а то сам и Пиксију рекао. Распоред је много тежак – колико год волели Србију, Бразил је Бразил и биће важан психолошки моменат ако се изгуби на старту. Ако се прође група, после све може да се деси јер су европске велике репрезентације далеко од форме. Бразил ће се заобићи у групи, остаје Аргентина која је увек тешка ратничка екипа – са свима осталима Србија је показала да може да игра“, рекао је Савићевић у интервјуу за „Би-Би-Си на српском“.

Члан непоновљиве генерације Црвене звезде из 1991. године истиче да за Србију може и да буде предност то што се Мундијал по први пут у историји одржава током зимских месеци, а не током лета.

„Волео бих да смо ми некад имали светска првенства у току сезоне јер на крају играчи дођу доста исцрпљени. Ми смо, што бих ја рекао, метиљави на крају сезоне и не можемо да извучемо нешто најбоље.“

Савићевић је о свом великом пријатељу и некадашњем саиграчу Драгану Стојковићу имао још речи хвале, истичући да није изненађен што је баш он успео да направи успех са селекцијом Србије.

„Он је финансијски обезбеђен, а само такви људи могу да буду независни - његов бизнис није заснован у Србији и он не зависи од власти, да ли ће му фирма радити или не. Остали су гледали да буду добри с неким, а он је добар сам са собом и одлучује само са сопственим стручним штабом“, каже популарни „Геније“ и поручује:

„Пикси је увек био вођа, има то у себи, да уђе у свлачионицу и окрене ствари, харизму да подигне екипу. Све ово је направљено на његовој харизми, ставу да промени размишљање“, закључио је Дејан Савићевић.

image