Спорт

Надал: Играћу у Торину, али тешко да ћу га освојити

Шпански тенисер Рафаел Надал сумирао је утиске након тешког пораза у другом колу мастерс турнира у Паризу и најавио да ће раније доћи на Завршни мастерс у Торино.
Надал: Играћу у Торину, али тешко да ћу га освојитиGettyimages.ru © Staff/Julian Finney

Почетак такмичења на мастерсу у Паризу донео је бројна изненађења у свету тениса, а у среду их је било неколико. Некада најбољи тенисер света Данил Медведев изгубио је од Алекса де Минора у свом првом мечу на турниру, а иста судбина задесила је и Рафаела Надала. Легендарни Шпанац доживео је тежак пораз од Американца Томија Пола – 2:1 (3:6, 7:6, 6:1).

Надал је у другом колу турнира у француској престоници водио 1:0 у сетовима и имао предност брејка у другом, али није успео да доврши меч у своју корист. Због тога је уписао пораз већ у првом мечу након што је прошлог месеца постао отац.

„Пол је играо агресивно, имао сам меч у својим рукама, имао сам сет и брејк предности, али сам тај гем онда одиграо катастрофално. Нисам заслужио победу играјући тако лоше у том кључном тренутку у мечу. Био је добар меч за мене имајући у виду да је први меч после неког времена“, почео је Надал после пораза.

„Доста ствари се дешава у последњих неколико месеци у мом животу, без сумње, ми смо увек спремни да тражимо изговоре, али на крају, све се своди на то да кад играш лоше изгубиш, кад играш добро победиш. Данас, на моменте, кад све саберем, играо сам доста добро, а онда у главним тренуцима нисам урадио шта је требало.“

Надал је  потврдио да овај пораз неће променити његове планове до краја сезоне и да планира да наступи на предстојећем Завршном мастерсу, где ће учествовати осморица најбољих тенисера света.

„Надам се да ћу бити у Торину. Ако се ништа друго не деси, надам се да ћу бити тамо. Узбуђен сам што ћу играти иако ово није било неколико идеалних месеци за мене. Али немам шта да изгубим после добре године коју сам имао. Покушаћу највише што могу. Потребни су ми дани на Туру, нисам последњих месеци био толико на Туру, не чак ни сама такмичења, него да тренирам са момцима и слично. Волео бих да будем тамо мало раније, да више тренирам, да уживам на Завршном турниру. Никад не знате када ће вам то бити последњи пут да га играте, тако да ћу дати све од себе да уживам у турниру. Наравно да ћу се и у наредним годинама борити да се тамо вратим, али морам да наставим да покушавам да достигнем свој највиши ниво“, јасан је 36-годишњи Мајорчанин.

Он истиче да је свестан да у Торину неће бити међу фаворитима, посебно када се има у виду да је то један од ретких турнира које током своје богате каријере никад није освојио.

„За мене је тешко да замислим да стигнем на Завршни мастерс у форми да могу да освојим такав турнир. Нисам га освојио никад у својој каријери, а када играте против најбољих играча на свету од првог дана турнира, морате да будете на највишем нивоу. Зато ћу бити тамо раније, тренираћу са момцима и потом дати све од себе. Надам се да ће и мој ниво тениса бити на нивоу, као и моје тело“, поручио је Рафаел Надал.

image