Спорт

Фоланд хет-триком срушио Звездине наде за европским пролећем

Фудбалери Црвене звезде поражени су на гостовању у Монаку са 4:1 у мечу шестог кола групне фазе Лиге Европе. Убедљивим поразом, српска екипа завршила је учешће у европским такмичењима.

Црвена звезда се убедљивим поразом опрашта од Европе у актуелној сезони, пошто је у Монаку поражена од истоимене екипе са 4:1.

Експеримент Милоша Милојевића са веома офанзивном поставом - није успео, пошто је српски тим имао великих проблема у дефанзиви, што се брзо одразило на резутлат.

Већ у петом минуту је немачки нападач Фоланд донео домаћину предност, пошто је искористио лошу процену и кикс Звездиног капитена Милана Борјана.

Покушавала је Звезда да повеже редове и заигра нешто боље од тог тренутка, али никако није могла да се избори са везним редом Монака, који је постајао све опаснији по гол.

Ређале су се прилике Монака и било је питање када ће постићи нови гол, а то се и десило у 25. минуту.

Понoво је стрелац био Фоланд и то поново након грешке одбране Црвене звезде.

Овога пута је погрешио Милуновић, који је главом одложио лопту само до противничких фудбалера, који се брзо сналазе, проигравају Фоланда, а овај прецизним ударцем доноси домаћину 2:0.

Монако је на полувреме однео ту предност, а након само пет минута у наставку, француски тим је дошао до новог гола.

И трећи пут, одбрана српске екипе је имала доста лошу и неопрезну реакцију, па је након продора Головина, који је заобишао Борјана и шутирао ка голу Звезде, а лопту је у гол угурао Родић, који није успео да спречи погодак са гол линије.

Иако је губила са 3:0 и вероватно и сама била свесна да је немогућа мисија остварити позитиван резултат, Звезда се није предавала до последњег минута меча.

Само четири минута након примљеног, Звезда постиже погодак којим смањује на 3:1.

Иванић је пробио у петерац ривала, где га је оборио Дисаси, а судија је показао на белу тачку.

Сигуран са пенала био је Гелор Канга, који је дао зрно наде свом тиму.

Звезда је наставила да напада и ствара шансе, пошто је у неколико ситуација мало недостајало да стигне до још једног гола.

Најближи томе, црвено-бели били су у 69. минуту, када је Пешић затресао мрежу противника, али је гол поништен због офсајд позиције у којој се нашао нападач српске екипе.

До краја меча виђен је још један гол, али у мрежи гола Милана Борјана.

У 87. минуту, Фоланд је стигао до хет-трика, пошто је крунисао добру контру домаћина, након одузете лопте.

Монако је победом од 4:1, дошао до 10. бода, чиме је заузео друго место на табели и изборио пласман у нокаут фазу Лиге Европе.

Трабзон је у другом мечу групе Х савладао Ференцварош са 1:0, па тако турска екипа као трећепласирана, иде у нокаут фазу Лиге конференција.

Црвена звезда завршава учешће у Европи ове сезоне, са шест освојених бодова.

Standings provided by Sofascore

image