Спорт

Сузе, победа и нетакнута мрежа у опроштају Пикеа од Барселоне

Фудбалски клуб Барселона савладала је екипу Алмерије са 2:0 у мечу 13. кола Ла Лиге. Дуел ће остати упамћен и као последњи на којем је Ђерар Пике наступао за каталонски клуб, а шпански дефанзивац у сузама је напустио терен стадиона „Камп Ноу“.
Сузе, победа и нетакнута мрежа у опроштају Пикеа од БарселонеGettyimages.ru © Alex Caparros

Емотивно је било на стадиону „Камп Ноу“ у Барселони у дуелу домаће екипе и Алмерије.

Каталонски клуб уписао је рутинску победу од 2:0 и, бар на кратко, поново избио на лидерску позицију на табели домаћег такмичења.

Утакмица ће, поред победе, више остати упамћена као последња у којој је у дресу Барселоне играо Ђерар Пике.

Искусни 35-годишњи фудбалер последњи пут у каријери предводио је дефанзивне редове клуба у којем је поникао.

Пике је прошао Барселонину омладинску школу, али је прве професионалне кораке направио у Манчестер јунајтеду и Сарагоси.

Тек 2008. године вратио се у Барселону, за коју је потом уписао чак 616 наступа, постигао 53 гола и уписао 15 асистнеција.

Пике је у сузама напустио терен у свом последњем мечу у дресу Барселоне, а домаћа публика овацијама је испратила дугогодишњег капитена.

У 85. минуту, заменио га је Кристенсен, а поред саиграча и противника, аплаудирали су и поздравили су га и арбитри меча.

„Никада ово нисам могао ни да сањам, пошто никада нисам ни размишљао о одласку. Ипак, последњих шест месеци су били веома тешки, морао сам да донесем одлуку. Срећан сам и миран. Дао сам клубу све што сам имао, од првог до последњег дана“, изјавио је Пике након меча.

Барселона је, поред сачуване мреже, постигла нова два гола у домаћем првенству, а мрежу Алмерије погађали су Дембеле у 48. и Де Јонг у 62. минуту.

image