Спорт

Бејл је дошао и покорио Америку – и то голом у 128. минуту!

Велшанин је после фантастичне каријере отишао у Сједињене Америчке Државе и већ у првој сезони донео свом тиму МЛС титулу.
Бејл је дошао и покорио Америку – и то голом у 128. минуту!Gettyimages.ru © Kevork Djansezian / Stringer

У великом и драматичном финалу плеј-офа у Лос Анђелесу, фудбалери истоименог клуба победили су екипу Филаделфије после бољег извођења једанаестераца, пошто је у 120 и кусур минута фудбала резултат био 3:3.

Био је то меч препун чудесних обрта, а на крају, срећа је била уз екипу из Калифорније.

Два пута су водили играчи Лос Анђелеса, Акоста им је у 27. минуту донео предност, да би Данијел Газдаг изједначио на 1:1 у 59.

Седам минута пре краја меча, у 83. минуту, Лос Анђелес је повео преко Муриља, да би у 85. минуту Енглез Џек Елиот изједначио на 2:2.

И тако се ушло у драму продужетака, када је на терен у 97. минуту у тиму Лос Анђелеса ушао Велшанин Гарет Бејл.

Данима се сумњало да је озбиљније повређен, причало о његовом упитном наступу на Мундијалу, али протекле ноћи је нестварно бљеснуо.

Филадефија је у 116. минуту имала играча више због искључена Крепоа, да би у четвртом минуту надокнаде продужетка Елиот новим голом донео предност Филаделфији – 3:2.

И онда је на сцену ступио Бејл – играо се осми минут надокнаде када је главом послао лопту у мрежу за 3:3 и пенале!

Од тог шока гости се нису опоравили, промашили су три, домаћин само један пенал, па је титулу тако приграбио Лос Анђелес.

image