Спорт

Осимен погађа како пожели, Наполи је главни фаворит за Скудето

Еуфорија у Напуљу расте, титула би могла да се врати у Кампању након више од 30 година.
Осимен погађа како пожели, Наполи је главни фаворит за СкудетоGettyimages.ru © Emilio Andreoli / Stringer

Фудбалери Наполија настављају да побеђују и доминирају у Серији А од почетка сезоне, због чега су главни фаворити за освајање Скудета.

Екипа Лучана Спалетија игра невероватно, у серији је од девет узастопних победа у домаћем шампионату, а последњу је остварио на гостовању код Аталанте.

Клуб са стадиона „Дијего Армандо Марадона“ је у дербију савладао једног од директних конкурената за титулу, резултатом 2:1.

Наполи је успео чак да направи преокрет јер је домаћин повео преко Лукмана у 19. минуту, који је сигурно извео једанаестерац.

Међутим, већ до 35. минуту дошло је до потпуног преокрета – прво је Виктор Осимен наставио голгетерску серију и изједначио, што је био његов осми погодак у Серији А.

Први је стрелац првенства и то је посебно импресивно јер се зна да је део такмичења провео због прелома јагодичне кости.

Потом је нигеријски нападач асистирао Ељифу Елмас у тада је, испоставиће се, постављен коначан резултат.

Наполитанци и даље не знају за пораз након 13 кола, а сада имају 35 бодова на првој позицији на табели.

У утакмици којом је затворен суботњи програм Милан је задржао какав-такав прикључак за Наполитанцима и савладао Специју као гост резултатом 2:1.

Тео Ернандез је донео предност актуелном шампиону Италије средином првог полувремена.

Домаћини су изједначили поготком Данијела Малдинија, сина чувеног дефанзивца „росонера“ Паола Малдинија, који је играч Милана на позајмици у Специји.

Међутим, у самом финишу тријумф и велико славље играчима у црној опреми донео је ко други до Оливије Жиру.

Француски нападач је на спектакуларан начин реаговао после центаршута Сандра Тоналија и акробатским ударцем на другој стативи поставио коначних 2:1.

Жиру је прославио гол скидањем дреса, због чега је добио други жути картон, али је Милан успео да се одбрани и приђе на минус шест првопласираном Наполију.

У осталим утакмицама Емполи је минималним резултатом савладао Сасуоло (1:0), а Салернитана и Кремонезе су подеили бодове (2:2).

Standings provided by Sofascore

image