Магазин

Шта је јапанди ентеријер, нови светски тренд за 2023. годину

Како од свог дома направити право уточиште од гласне и брзе свакодневнице? Ова хармонија западног и источног минимализма је савршен тренд који показује да сваки ћошак куће може да има умирујућ ефекат.
Шта је јапанди ентеријер, нови светски тренд за 2023. годину© Unsplash/Valeria Nikitina

Током карантина, били смо приморани да већину времена проводимо у своја 4 зида, многима је почела да се развија свест о важности изгледа нашег дома. Јапанди стилом наша кућа постаје потпуна заштита од стреса, лична оаза у коју се радо враћамо на крају дана. То је главна особина јапанди стила ентеријера - унутрашњи предах након спољашње буке.

Главна одлика овог стила је употреба природних материјала - дрвени намештај, ткани теписи од јуте, конопље, памука...Глинене посуде и зелене биљке које освежавају неутралне тонове, су класичан јапански декор, док поједини обојени детаљи и примена животињске коже или крзна представљају скандинавски савремени минимализам.

Ова два стила спаја исти циљ - уношење природе у ентеријер, савршен спој удобности и функционалности. Данашњи минимализам често одузме топлину простора, али јапанди, уз очуване природне материјале и флору, је враћа и оживљава на суптилан и елегантнан начин.

Јапанди стил је један од многих трендова 2023. године који се окрећу ка здравијем погледу на однос према себи, као и према простору у ком боравимо. Овакав ентеријер је прави избор за ментални одмор после дугог дана у бетонској џунгли.

image
VV inauguration
banner