Свет

Експлозија у Истанбулу: Повређено више од 50 људи, има и мртвих

Екипе хитне помоћи и безбедносне снаге стигле су на место несреће. Турска сматра напад актом тероризма. У међувремену, забележена је и пуцњава на метро станици у истом граду, а полиција је ликвидирала једну особу, преносе медији
Експлозија у Истанбулу: Повређено више од 50 људи, има и мртвихNone © AP Photo/Francisco Seco

У експлозији у центру Истанбула страдало је шест људи, а рањено је 53, рекао је турски председник Реџеп Тајип Ердоган новинарима пре него што је отпутовао на самит Г20 у Индонезији.

Снажна експлозија догодила се у једном од најпопуларнијих места за туристе.

Убрзо након терористичког напада у Истанбулу, локални лист "Хаберерк" пренео је вест да је забележена пуцњава и на станици метроа Шишане у истом граду. 

Полиција је ликвидирала једну особу, наводе медији, а очевици тврде да је испаљено најмање 60 хитаца.

Ердоган је осудио напад и обећао да ће одговорни за експлозију бити кажњени онако како заслужују, пренео је ТАСС. 

"У улици Истиклал, која гледа на трг Таксим у Истанбулу, дошло је до експлозије. Повређено је више људи. Медицинске екипе послате су на место несреће. Подручје је тренутно ограђено снагама безбедности", наводи се у саопштењу турске телевизије "НТВ". 

Безбедносне снаге активно раде на евакуацији људи.

Полиција разматра могућност терористичког напада, рекао је један извор за "РИА Новости", док је "Комерсант" саопштио на Телеграму да је државно тужилаштво класификовало напад као акт тероризма.

Руски медији пишу и да су власти у Турској забраниле телевизијско емитовање ситуације са места несреће. 

У међувремену, турски министар унутрашњих послова упутио се у Истанбул, како би координисао читав процес откривања узрока данашњих догађаја. 

image