Свет

Америчка министарка финансија: Немамо разлога да испитујемо Маскову куповину "Твитера"

Председник САД Џозеф Бајден рекао је да ће подржати државну истрагу инвеститора који су помогли милијардеру да купи друштвену мрежу
Америчка министарка финансија: Немамо разлога да испитујемо Маскову куповину "Твитера"www.globallookpress.com © Al Drago - Pool via CNP/Consolidated News Photos

Министарка финансија САД Џенет Јелен изјавила је да не види разлог за покретање истраге о Илон Масковој куповини "Твитера".

"Заиста нема основа — колико ја знам — да испитамо финансије његове компаније", рекла је Јелен Си-Би-Ес њузу.

Коментри министарке уследи су мање од недељу дана након што је амерички председник Џозеф Бајден рекао да ће подржати државну ревизију инвеститора који су помогли власнику "Тесле" и "СпејсИкса" да за 44 милијарде долара купи "Твитер".

"Мислим да су сарадња и/или технички односи Илона Маска са другим земљама вредни разматрања", рекао је Бајден новинарима дан после међуизбора. "Било да ради нешто неприкладно или не, а ја то не сугеришем, предлажем да је вредно да се погледа и то је све што ћу рећи."

Јелен је рекла да није сигурна шта је Бајден "имао на уму" тим коментарима и додала "није свесна забринутости" која би оправдала истрагу.

Масково преузимање "Твитера" до сада је било обележено конфузијом, масовним отпуштањима и оним што је сам Маск описао као "масовни пад прихода".

image