Србија и Балкан

Додик поручио америчком амбасадору: И ти ћеш отићи

Варнице између председника Републике Српске и амбасаде САД севнуле су након критике Додиковог говора приликом полагања заклетве
Додик поручио америчком амбасадору: И ти ћеш отићиwww.globallookpress.com © Nedim Grabovica/Xinhua

Амерички амбасадор је наш гост, и једног дана ће и он отићи као многи пре њега, поручио је председник Републике Српске Милорад Додик на Твитеру.

Додик је тако одговорио на критике амбасаде САД која је после његовог говора приликом полагања заклетве навела да је "сецесионистичка реторика опасна, неодговорна и антидејтонска".

Председник Републике Српске је, наиме, приликом преузимања дужности у Бањалуци запретио да ће, уколико неко дирне имовину тог ентитета, предложити да се Република Српска одвоји од Босне и Херцеговине.

Америчка амбасада тада је поручила да је та земља увек подржавала и да ће наставити да подржава територијални интегритет, суверенитет и мултиетнички карактер БиХ.

А, како је из овог дипломатског представништва речено за телевизију Н1, "управо због изјава попут ове Милорад Додик је санкционисан од САД."

"Уз све уважавање САД као велике силе и њене улоге у свету, потпуно је непримерено да нам један амбасадор, Мајкл Марфи, одређује како треба да се понашамо и шта смемо да кажемо", написао је председник Републике Српске Милорад Додик на Твитеру.

image