Русија

Ердоган зна о чему су разговарали руски обавештајац и шеф ЦИА

Не смемо да дамо томе шансу, нагласио је турски председник
Ердоган зна о чему су разговарали руски обавештајац и шеф ЦИАwww.globallookpress.com © © Christoph Soeder

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио je да зна о чему су разговарали шеф руске Спољнообавештајне службе Сергеј Наришкин и директор ЦИА Вилијам Бернс.

Наришкин и Бернс разговарали су у Анкари, а како тврди Реџеп Тајип Ердоган, тема разговора било је спречавање избијања нуклеарног сукоба.

Обраћајући се новинарима након повратка са самита Г20 у Балију, Ердоган је рекао да су, према информацијама добијеним од шефа турске обавештајне службе, Русија и Сједињене Државе разговарале о томе да се нуклеарно оружје не користи.

"Државе тренутно и не покушавају да га употребе. Желимо да се чешће састају и спремни смо да помогнемо томе. Употреба нуклеарног оружја, не дај Боже, довела би до избијања новог светског рата. Не смемо да дамо томе шансу", нагласио је турски председник.

Раније је Си-Ен-Ен, позивајући се на представника Савета за националну безбедност САД, јавио да се шеф ЦИА Вилијам Бернс састао у понедељак у Анкари са директором руске Спољно-обавештајне службе Сергејем Наришкином како би разговарао о притвореним америчким држављанима и нуклеарним ризицима. Портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је да Кремљ "нема шта да каже" о садржају разговора.

image