Свет

Непријатно изненађење за запослене: Твитер привремено затворио све канцеларије

Пре него што је Илон Маск преузео контролу над Твитером, компанија је имала око 7.500 запослених
Непријатно изненађење за запослене: Твитер привремено затворио све канцеларијеwww.globallookpress.com © Muhammad Ata/Keystone Press Agency

Компанија Твитер обавестила је запослене да ће све пословне зграде бити затворене до понедељка, 21. новембра.

У поруци запосленима, у коју је Би-Би-Си имао увид, не наводи се објашњење за овај потез.

"Молимо вас да наставите да се придржавате политике компаније и уздржавате од дискусије о поверљивим информацијама компаније на друштвеним медијима, у разговорима са штампом или негде другде", пише у мејлу коју су добили запослени.

Твитер се, иначе, бори да задржи запослене након што је нови власник Илон Маск захтевао од њих да се обавежу на "прековремени рад високог интензитета" или да у супротном напусте компанију. Раније овог месеца компанија је саопштила да отпушта око 50 одсто своје радне снаге.

Вест о привременом затварању канцеларија дошла је након информација да је велики број радника дао отказ јер нису прихватили нове услове.

Један бивши радник Твитера који је желео да остане анониман изјавио је за Би-Би-Си да су сви у његовим тиму добили отказ.

"Менаџер тима и његов менаџер су отпуштени. А онда је отпуштен менаџер тог менаџера. Особа изнад њих, која је била један од руководилаца, отпуштена је првог дана", објаснио је.

Према његовим речима, "након што се слегне прашина", у компанији ће остати мање од 2.000 људи. Пре него што је Маск преузео контролу над Твитером, компанија је имала око 7.500 запослених.

Амерички милијардер је раније најавио да ће смањити време које проводи на Твитеру и да ће наћи нову особу која ће водити компанију.

Он је навео да ће остати на челу компаније док не учврсти положај Твитера, али да ће за то бити потребно "неко време". 

"У почетку је потребан велики број активности како би се компанија реорганизовала, али након тога очекујем да ћу смањити време које проводим у компанији", поручио је Маск.

image