Спорт

Челични Партизан оборио Макаби - Егзум и Ледеј донели фешту у "Арену"

Екипа Жељка Обрадовића је пружила феноменалну партију, а нарочито у другом полувремену када су и напад и одбрана још боље функционисали.
Челични Партизан оборио Макаби - Егзум и Ледеј донели фешту у "Арену"© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Партизана остварили су велики тријумф у осмом колу Евролиге, пошто су савладали Макаби Тел Авив 96:88 у "Штарк арени".

Против великог евролигашког ривала, екипа Жељка Обрадовића успела је да у узбудљивом мечу стигне не само до битне победе, већ и партије која много тога обећава и за наредне окршаје.

По четвртинама је било 22:26, 27:24, 20:18, 27:20, а после првог полувремена у којем је било виђено чак 99 поена, црно-бели су у наставку своју одбрану учинили челичном.

Примили су само 38 поена у трећој и четвртој четвртини против играча попут Лоренза Брауна и Вејда Болдвина, а посебно су се у домаћем тиму истакли Зек Ледеј и данте Егзум, уз Матијаса Лесора.

Ледеј и Егзум су завршили меч са по 21 поеном, Лесор је додао 16, а Кевин Пантер 13. Колико су у Обрадовићевом тиму сви били расположени да у крцатој "Арени" дају свој допринос, показује и рола Алена Смаилагића који је додао девет поена за мање од пет минута на паркету.

Био је то његов први меч у Евролиги после проблема са повредом, а управо његова енергија подигла је црно-беле када је Макаби претио да се "одлепи". У другом полувремену је Партизану прорадио и шут за три поена, па их је на крају било осам, после само једне из првог дела игре.

У тиму Одеда Каташа, са друге стране, Болдвин је убацио 23 поена, Бонзи Колсон 17, а Алекс Појтрес 16. И Дарун Хилијард је са четири тројке додао 14 поена, али када је било најважније, одбрана Партизана била је на изузетно високом нивоу.

Сада и Партизан и Макаби имају скор 4-4 после осам кола у Евролиги, а наредне седмице на програму је "дупли програм" - црно-бели ће гостовати Барселони и Реал Мадриду.

  • 18. нов 2022 • 22:43

    22:43

    Овако сада изгледа табела Евролиге

    Standings provided by Sofascore

  • 22:31

    Крај утакмице - победа Партизана 96:88

    Готово је, велика победа Партизана у "Штарк арени" и то после феноменалног другог полувремена.

    Заиграли су у наставку са челичном одбраном и врло расположеним нападом, па гости из Израела нису могли да се носе са Дантеом Егзумом, Зеком Ледејом и Матијасом Лесором.

    Партизан сада има скор 4-4, баш као и Макаби.

  • 22:18

    35'- Вруће у Арени, Партизан и даље води

    Сјајним закуцавањем Ледеја након украдене лопте Егзума, Партизан стиже поново до "плус седам" и 79:72, али ни Макаби се не предаје.

    Тројка Колсона па поени Колсона враћају већу неизвесност на пет минута до краја (81:77).

  • 22:09

    31' - Партизан води 75:68, каква серија

    Какав старт Партизана у четвртој четвртини! Мадар па Кевин Пантер, две тројке у првом минуту последње деонице. Обрадовићеви пулени одмах стижу до седам поена предности!

  • 22:05

    Крај треће четвртине - Партизан води 69:68!

    Споран детаљ на 1:24 пре краја треће четвртине када су судије прво свирале лопту скинуту при силазној путањи и два поена за Кевина Пантера и Партизан.

    Ипак, након гледања снимка, одлучили су да повуку ту одлуку, а након подбацивања је и Макаби добио лопту и напад, иако је то првобитно требало да буде напад за Партизан.

    Било је тада 68:66 за Макаби, а до краја деонице су домаћи одличним одбранама успевали да задрже Макаби и чак стигну до првог вођства на утакмици у самом финишу деонице!

  • 21:53

    28'- Нанелиииии, 66:66!

    Ево коначно изједначења, тројка Џејмса Нанелија за "експлозију" одушевљења у "Арени". Прва тројка Партизана после прве четвртине и то каква.

    Погађа Нанели за изједначење на 2:14 до краја треће четвртине. А било је и 66:59 за Макаби, пре него што је тајм-аут Обрадовића направио промену.

  • 21:42

    26' - Партизан се још увек не да (59:60)

    Важни поени Кевина Пантера у другом делу игре, стиже до осам поена, и успева да примакне црно-беле на поен заостатка након што су Израелци имали и "плус пет" у трећој четвртини.

  • 21:18

    Крај првог полувремена - 49:50

    Партизан је успео у првих 20 минута да се одрже у егал игри са Макабијем, али је проблематично то колико су црно-бели примили поена.

    Превише олако допуштених погодака, нарочито за три поена. Додуше, са друге стране, и Партизан је имао своје адуте у нападу.

    Егзум је био најбољи са 12 поена, Смаилагић са девет, а потом и Ледеј и Лесор са по осам. Али мора се истаћи 8/13 при шуту за три поена играча Макабија, од чега је Хилијард убацио половину.

  • 21:09

    Одлична рола Алена Смаилагића

    Браво за Партизановог резервног центра, који је у другој четвртини лепо одменио Лесора. Убацио је девет поена као фурија је деловао у пар напада домаћих, а уз солидан посао у одбрани, помогоао је да се црно-бели одрже у резултатском прикључку - 43:46 на 2:23 до краја првог полувремена.

  • 21:03

    И председник Евролиге је ту

    Дејан Бодирога, председник Евролиге, присутан је у "Штарк арени" и гледа меч црно-белих

image