Магазин

Месечни хороскоп за децембар 2022. године

Шта нам децембарске звезде поручују
Месечни хороскоп за децембар 2022. године© unsplash/Greg Rakozy

Ове године децембар, као завршни месец у години доноси изражену потребу да, где је потребно, ставимо тачку и спремно 20. децембра дочекамо Јупитера у Овну. Ову промену можемо поднети узрујано, посебно од 5. до13. децембра, када можемо бити изражено нервозни, свађалачки настројени, иако ће нам бити тешко да признамо. Марс који је и даље ретроградан у Близанцима, само ће нас саплитати, дизати панику и расплинутост, будемо ли настојали да преко ноћи завршимо све што нас је мучило или смо одлагали више месеци. Много је паметније дисциплиновати вољу, завршавати једно по једно, не одлагати ништа, трудити се да испунимо обећања да би и нама дата обећања у децембру била испуњена. У супротном, ако приђемо стварима грандиозно, разочарења су врло могућа. 

Ован и подзнак Ован

Крајем месеца ћете бити омиљени и радо виђени у сваком друштву. И љубав је након 20. децембра много ведрије перспективе него што ће изгледати почетком децембра када ће вам сумње и неспоразуми помутити визију заједничких планова. Размимоилажења су осим у љубави почетком месеца могућа и са пословним партнерима. Иако не долази до прекида сарадње, без ургенције једне женске особе или мањег тријумфа око 2. децембра који ће вас орасположити,  могли бисте да закомпликујете ситуацију речима.

У недељи од 19. децембра мораћете да одбијете један посао, понуду или приватни план.

Ваша планета Марс се и даље креће у погрешном правцу, па ћете се и ви враћати уназад, савлађиваћете препреке на које нисте рачунали и суочавати се са догађањима и људима из прошлости које сте заборавили. У саобраћајувас чекају проблеми са кабловима и сигнализацијом, а препорука је да чешће баците поглед у ретровизор док је Марс ретроградан.

Филтери за опуштање до 11. децембра ће вам бити: дуге ноћне вожње, викенд путовања у стране земље и читање. Око 20. децембра ћете осетити дужност да брату или сестри помогнете, иако сте можда почетком месеца обећали себи да се овог пута нећете мешати.

Бик и подзнак Бик

У децембру ћете бити окружени људима који су склони наглим, радикалним потезима или имају изражену хазардерско авантуристичку црту. Младима ће овај период бити узбудљив, као позив на покрет и акције које могу носити и зрно опасности; док старијим Биковима све може бити јако напорно. Поготово што ће у окружењу бити и они који пуно причају, а мало доприносе. Наслушаћете се разних обећања, но како нисте ни мало наивни све сервирано ћете провући кроз своје филтере.

Друга половина децембра вам много више доноси и користи. Заронићете у проблеме са пасијом истраживача да откријете најбољи шаблон за рад како би у будућности заправо себи олакшали посао. Једном када то разрадите и утврдите, посао ће се више сводити на социјалне контакте и састанке него на техничко рударски део који има за циљ да открије праву формулу новог посла.

Велики издаци вас очекују због неодложних ствари. Могући проблеми са банкама, спонзорима, донаторима и застоји у преговарањима око позајмица и кредита. Финансијски циљеви треба да буду јасно постављени, али ако вам децембар не буде давао подршку у томе, пробајте да одложите за јануар који је одговарајући за тему финансија. 

Пад имунитета због претераног трошења снаге, па поведите рачуна, посебно је ОРЛ на удару око 8. децембра.

Близанци и подзнак Близанци

Јавни успеси попут награда, похвала, сусрети са важним и утицајним људима код вас увек долазе неочекивано. То би могло и сада да се деси. Свакако вам је децембар обојен јавношћу, комуникација са спољним светом је на врхунцу, а камермани ће се некако наћи баш ту где и ви.

Иако сте често спремни на сарадњу и тимски рад, тако нешто је могуће тек после 15. децембра. Пре тога ће бити пуно дигресија, затрпавања темама или расплинутости на више ствари. Но у другој половини месеца на реду је потписивање уговора са јасно утврђеним обавезама и одговорностима. Та врста нефлексибилности вас углавном одбије, па ће нека преговарања трајати све до фебруара (Меркур ће у том периоду бити и ретроградан) по питању посла и пројеката.

Сви који се не буду посебно препознали у горе наведеном, због стелијума планета у вашој природној осмој кући (посебно од 21. децембра) пратиће глобалне вести и разне садржаје озбиљног карактера, ништа површно, и до краја фебруара (до кад ће ваш владар Меркур бити у Јарцу) претворити се у једну малу независну редакцију јер ћете ископати прилоге, снимке и интервјуе који вам попут кључа отварају нова врата свесности и изоштравају слику о свему. Приватно, личне и пословне документације сачуване од заборава, сада могу да вас извуку из неког проблема.

Рак и подзнак Рак

Иако ћете имати јаку жељу да се опустите и проводите, забава је у децембру некако увек преко пута, код других људи, вашег партнера, деце, пријатеља. Зато прихватајте позиве и идеје које долазе од њих и пробајте да ништа не контролишете и не намећете. Другим речима, будите током децембра гост свуда, неко кога други негде воде у излазак. Препорука је да прихватате позиве и на догађаје на које сами често не идете.

У послу ћете бити уредни и задовољни оним што је зависило од вас. Док се други буду спремали за дочек, вама ће се радити или макар осмишљавати нова стратегија за посао, маркетинг, сарадње, истраживање тржишта, проверу ресурса. Све до марта сте у радном елану и пријаће вам та рутина, а осећај да сте одговорни и да постајете све више самостални вам снажи самопоуздање. Само код неких Ракова ово лишавање опуштености зарад посла у предпразничним данима може доћи због ургентне ситуације, као када откријете да имате неке дугове за које нисте знали, грешке у раду, или да касните са неким роковима.

У љубави, Меркур и Венера у вашем пољу брака и у знаку Јарца код кога ништа није површно већ врло озбиљно, указују да сте дошли до етапе где се доноси одлука о будућности. Заједница или неиспуњена очекивања. За оне који су већ у браку све ће бити у реду ако се овог месеца одрекнете спонтаности и заједно са партнером пажљиво испланирате наредни период.

Лав и подзнак Лав

Снага вам у децембру долази у налетима. У једном тренутку можете да померите планине, а одмах затим се повучете како осетите умор, а онда поново у круг. Све то је знак да сте у фази када вам је јако важно да економишете са својим финансијским ресурсима и са својом енергијом. Постајете врло пажљиви према себи, нећете одговарати рецимо на сваки позив већ по приоритетима и заслузи. Добро је ако до јануара успоставите умереност, нову рутину и ред који ће вам бити од велике користи када Јупитер уђе у Овна 20. децембра.

Иако су Лавови често лекари, чак ни тада нису баш вољни да иду на редовне прегледе. Отуда је добар аспект вашег Сунца са Сатурном управо оно време када не можете више да одлажете и када као одрасла свесна особа знате да и то једном морате да прођете, па је ово добар период за систематске и друге прегледе.

Мимо тога, Лавови ће у наступајућем периоду ангажовати све постојеће сервисе које се баве хигијеном и чишћењем јер је куцнуо час за генерално велико спремање.

На послу ово је време када неке колеге одлазе, нове долазе. Може бити важно ако имате запослене јер неко може до јануара да најави одлазак.

Девица и подзнак Девица

Децембар вам извлачи доста новца на нередовне трошкове, знатно веће рачуне, једнократне службе које ангажујете, али и на изласке и друштвене активности којих ће бити баш доста. Успутне куповине, поготово ако имате децу, доносе вам радост, али је зато након 29. децембра неопходно враћање на штедњу и организацију финансија.

У љубави, ово је период када се враћају сви они са којима имате незавршене односе. Или су то били нагли прекиди, или односи који се до краја никада нису реализовали а могли су, могу бити у питању и људи које знате дуго али их нисте виђали, па вас случајни сусрет сада поново повезује али и на емотиван начин. У сваком случају љубавно поље у децембру мирише на прошлост и познато, а ту се ви много боље сналазите јер вам сумњичавост попушта када не морате све да преиспитујете.

Такође, неко са посла може приватно бити заинтересован за интензивирање дружења са вама и чешћа виђања у недељи од 19. до 26. децембра. Ова позиција је боља ако је у питању жена која је отворена и има искрене жеље и намере, док ако је у питању мушка особа - боље да неко време будете суздржани јер се он лако због ретроградног Марса може повући и давати нејасне сигнале све до јануара.  

Вага и подзнак Вага

Немојте се превише бринути ако вам на тренутке буде деловало као да сте са свих страна ограничени туђим правилима и захтевима. Иако се можете због тога осећати као у замци и без слободе, важно је да размишљате ван оквира. Уметник сте да пронађете излаз из компликоване ситуације,  тако што створите најпре себи пријатно и креативно окружење, а потом из свог угла отапате део по део проблема и неспоразума.

Ту вам доста помаже Сунце у Стрелцу (до 21. децембра) не само као прилив оптимизма већ и као способност да примените у свом животу оно што код других оцените да је врлина. Зато гледајте око себе, решење је близу или особа која можеда вас инспирише.

Након 21. децембра одвојите време за постављање дугорочних планова који би вам у будућности гарантовали стабилност, јер журите а никуд не стижете. Меркур у Јарцу ће вам помоћи (све до фебруара) да план коригујете и мењате ако сте нешто превидели и преценили, да би након тог периода био коначно завршен.  

Шкорпион и подзнак Шкорпион

Јупитеров повратак у знак Риба (до 20. децембра) највише добробити доноси управо вама. У погледу новца, али и као преусмеравање пажње и енергије на оно што вам је потребно. Не обраћајте пажњу на туђа искуства и веровања шта је могуће а шта није. Дозволите себи слободу коју одавно нисте осетили.

Због подршке, окружите се сада само онима који у вас дубоко верују. На вама је још остало да откријете шта је ваша највећа жеља у ствари и да свој визионарски дар пројектујете на будућност.

У супротном, ако превише реалност одјекује у вашим мислима лако се можете загубити у апстрактним сновима, жељама, скакутати од идеалних представа до катастрофичних сценарија јер енергија у синтези са психом има моћ да вас бацака и на моменте плаши. Једини пут из тог стања ако се ту више препознајете је мир, предаја пред собом и понирање до ваше најдубље жеље којој до тада не преостаје друго него да вас прогања и плаши.

Стрелац и подзнак Стрелац

Када дође децембар, Стрелац се са филозофских сфера окреће оној која је његов заштитни знак - слављење живота и окупљање. Поготово се то односи на Стрелчеве рођене у децембру којима је сада и рођендан. Окретање породици, налажење стрпљења, времена, топлине у себи за све пријатеље, припрема забава и поклона већ су у току. Све то је део једног редовног ритуала којим се Стрелац на крају сваке године ослобађа терета и свега што је током године био, прошао, доживео и што би најрадије да заборави.

Иако на послу није најсјајније, јер у другој половини месеца може стићи лоша вест о неизвесној будућности неког пројекта или се није добила подршка од које је све зависило - задржаћете оптимизам. Уколико дође до смањења примања или вам обим посла буде повећан али за исту накнаду - вероватно ћете се након 20. децембра окренути преговорима без успеха али који ће вас навести да идете даље.

Ремонт аута, стоматолошке интервенције и све што подразумева техничку поправку, боље да не одлажете, да вам не би такве услуге затребале у јеку празника и нерадних дана.

Јарац и подзнак Јарац

Не дајте да вас изневери стрпљење! Ако сте чекали до сада да се ваш брод домогне луке која ће му неко време пружати сигурност, уточиште и мир - не дозволите да вас бодрење од стране других, иако из најбоље намере, скрене с пута. И у децембру као и током целе ове године, окружују вас људи авантуристичког духа, склони ризику, излагању опасностима, они који би на вашем месту вероватно све урадили другачије од старта, а не само сад. Захвалите им док вас буду хвалили, и док буду истицали све ваше врлине на које није лоше да вас повремено неко  подсети, издржите и не мењајте правац.

Онима који направили заокрет, тренутни аспекти доносе одобравање околине које је такође потребно.

Децембар је за вас ипак у знаку чекања. На позив, пакет, шансу, папире, чудо. Нешто чекате, ви сами најбоље знате шта. Краће путовање може нервозу конвертовати у мир. Пазите да не фантазирате превише јер ескапистичка машта вам може потрошити пуно времена и оставити вас без одлуке, решења, икаквог увида, а са гомилом нових сумњи и узалудних нада.

Водолија и подзнак Водолија

Сада је за вас најбоље да искористите што можете од онога што вам је доступно или вам се намеће споља, да од тога направите нешто спектакуларно. Осврните се око себе, ослушкујте туђе приче, знате да су људи непресушни извор идеја. Чак и када преузмете туђе толико га промените да та мисао, предмет, дело, добије сасвим нову појавност и одашиље скроз другачију енергију.

А сада је баш такав период. Може вас мучити сумња, помисао да ће вам бити замерено што у оригиналу идеја није потпуно ваша, али управо ви сте покретач овог времена које живимо и идејни творац отворених кодова које и други могу мењати, у сарадњи, умрежавању, репродукцији свега у циљу да се дође до савршенства. Водолија је братство и идеја да један човек дође сам до креативног саваршенства није реална.

Отуда могу настати полемике и конфликти са сарадницима ако не деле вашу визију. Конфликт можете имати и сами са собом уколико себи још увек не дозвољавате слободу која није званично подржана.

Ово важи само за Водолије којима је идеја битнија од материје.Остале водолије ће сада пасти у искушење да украду нешто туђе, не потпишу аутора, подметну као своје – само да би брже боље направили обрт новца, што у фебруару може бити и санкционисано или откривено.

Рибе и подзнак Рибе

Када наиђу периоди у којима треба да се суочимо и са поразима или чињеницом да нешто неће ићи баш како смо планирали, велика је мудрост и умеће прихватања тога са достојанством. Јупитер који се вратио у ваш знак и ту је до 20. децембра између осталог даје вам мир да незадовољавајуће исходе прихватите и наставите даље.

То се може односити на неке наде и снове које сте гајили, а могу бити и врло конкретне ствари на које сте се ослањали и које сада измичу. Биће вам жао али и драго истовремено јер ћете осетити целим бићем да се нисте предали. И да нећете престати да покушавате и да идете ка свом сну. Управо ту вам помаже Сунце у Стрелцу, па ово искуство за вас неће бити у ствари прихватање пораза већ прихватање непобедивости вере коју имате.

Нормално, неке Рибе могу да открију да су јако лоши губитници и осим што ће у свему видети негативно: заверу, издају или како су их други навели на погрешан пут, себе могу додатно напунити токсичним бесом. Губитак поверења у свет и људе је нешто што свака Риба мора да прође пре или касније, али са обавезом да сама себе спасе и изведе из мрака на светло.

 

 

image