Спорт

Лазовић и Миленковић: Не плашимо се Бразила, способни смо да направимо проблеме

Српски репрезентативци Дарко Лазовић и Никола Миленковић, изјавили су на конференцији за штампу у Дохи, да се Србија не плаши Бразила, као и да је способна да оствари жељени резултат.
Лазовић и Миленковић: Не плашимо се Бразила, способни смо да направимо проблемеGetty © FSS

"Идемо на победу, респектујемо Бразил, али гледамо себе и надамо се најбољем резултату", изјавио је у Дохи српски фудбалски репрезентативац Дарко Лазовић.

Србија се на СП налази у групи са Бразилом, Швајцарском и Камеруном, а први меч "орлови" ће одиграти у четвртак од 20 сати против Бразила.

"Направили смо доста добре резултате у Лиги нација и квалификацијама за Мундијал, али другачије је СП. Међутим, идемо на победу, респектујемо Бразил, али гледамо себе. Надамо се најбољем резултату, способни смо да им направимо проблеме и дођемо до победе", рекао је Лазовић.

Он је истакао да ће наши репрезентативци после дуела са Бразилом размишљати о Камеруну и Швајцарској.

"Сигурно је да нас Бразилци поштују, али бих више волео да нас потцене. Ово је Светско првенство, а они дуго чекају на трофеј... Питамо се и ми. Сигурно да Бразил има мане, а ми ћемо са стручним штабом покушати да их откријемо. Не треба се оптерећивати и давати обећања, али верујем у нас и наш квалитет и да наставимо све од када је Драган Стојковић овде. Прво да узмемо бодове против Бразила, а онда ћемо да размишљамо даље", додао је српски фудбалер.

Српски репрезентативац Никола Миленковић је поновио да се наши фудбалери никога не плаше.

"Бразил је фаворит наше групе, вероватно и Мундијала, али не плашимо се никог. Само треба да будемо онакви какви смо били, а терен ће дати одговоре. Бразил има сјајне играче на свим позицијама, не само Нејмара. Не смемо да имамо страх од било ког тима, већ да гледамо напред. Први циљ је пролазак групе, не смемо да гледамо превише далеко. Идемо од меча до меча. Покушаћемо да учинимо наш народ срећним и поносним, сигуран сам да ћемо сви дати све од себе да прођемо у другу фазу Мундијала", рекао је Миленковић.

Дефанзивац Фјорентине је подсетио да је Србија са Бразилом играла на СП у Русији.

"Морали смо да победимо у последњем мечу и није било лако. Изгубили смо 2:0, није било нимало пријатно, али сада је друга ситуација. Сада може све да се деси, верујем да можемо помрсимо конце и већ против Бразила одиграмо на начин као у квалификацијама. Ми у одбрани морамо да будемо на максималној висини задатка, посебно што Бразил има вансеријске нападаче", додао је Миленковић.

Он је рекао да мисли да ће сви играчи бити под великим притиском.

"Бразилци имају на свим позицијама добре играче, морамо да будемо спремни. Да будемо свесни важности утакмице, сигурно да неће бити лако. С друге стране, спремни смо да се боримо и направимо резултат повољан за нас", закључио је Миленковић.

image