Магазин

Три предлога за здрав доручак

У ужурбаном ритму у коме живимо, све мање времена посвећујемо здравим и избалансираним оброцима, најчешће из заблуде да правилна исхрана одузима много времена и захтева више новца. Било да је у питању залогај "на брзака" пре посла или викенд оброк "натенане", здрав доручак је одличан начин да започнете дан.
Три предлога за здрав доручак© freepik/Racool_studio

Ако немате више идеја за доручак, доносимо вам предлоге намирница које су здраве и укусне, а чија припрема не одузима много времена.

Овсене пахуљице

Овсене пахуљице су идеалан избор за доручак уколико волите лаганије оброке. Ова нискокалорична намирница не само да је богата угљеним хидратима, протеинима и влакнимa, већ у себи не садржи глутен, па је погодна и за особе које су на њега осетљиве. Начина за припрему има много: можете их припремати у облику граноле, у виду каше, са додатком сезонског воћа, меда, грчког јогурта или кикирики путера. За љубитеље семенки: уз додатак семена лана или чија семенки - овакав оброк биће још богатији нутријентима.

Предлог за сервирање:

Јаја

Као и овсене пахуљице, јаја можете припремати на најразличитије начине. У зависности од тога шта волите, можете припремити омлет (са сезонским поврћем, чедар сиром или панчетом), јаја на око која ћете сервирати са тостом од авокада и салатом по избору, или припремити поширана јаја. Уколико вам поширана јаја звуче компликовано - то само тако звучи! Рецепт је прилично једноставан: воду са додатком мало сирћета угрејте до тачке кључања, а затим у њој кашиком направите "вир". Претходно разбијено у чинији јаје "улијте" у вир, а након 3 до 4 минута га извадите из воде. Једноставније је него што сте очекивали, зар не?

Уколико волите лепо аранжиране доручке - ово предлог је за вас:

Смути

Уколико преферирате слатке доручке  - смути је идеалан. Овакви оброци не само да су укусни и здрави, већ и најједноставнији за припрему, а готови су за мање од 5 минута! Уместо да дан започињете куповним воћним јогуртом који у себи садржи висок ниво шећера, као и конзервансе - припремите код куће смути. Не само да је далеко здравија варијанта, већ је и много повољнија, а зависно од годишњег доба, можете га припремати са најразноврснијим воћем. Једна од идеја може бити са овсеним пахуљицама, боровницама и чија семенкама - тако ћете добити нутритивно богат оброк пут витамина који ће вас држати дуже ситим.

Идеја за здрав смути:

image