Магазин

"Фабелманови" - прича о породици Стивена Спилберга

"Не постоји сцена из филма која се у неком тренутку мог живота није догодила, само смо променили место и време догађаја", рекао је редитељ Стивен Спилберг за магазин "Венити фер" поводом најновијег филма
"Фабелманови" - прича о породици Стивена Спилберга

На снимању филма "Фабелманови" око познатог редитеља кретали су се људа који личе на његове родитеље и сестре, а све у савршеној реплици његове куће у Аризони, где је свака соба апсолутно идентична као у редитељевом сећању.

Најновији филм чувеног Стивена Спилберга je лична прича редитеља о искреним осећањима приликом одрастања. Радња филма прати исторују његове породице са ретким моментима фикције који имају улогу да појачају динамику драме.

У улози родитеља Стивена Спилберга нашли су се Мишел Вилијамс и Паул Дано. Мајка пијанисткиња слободног духа и отац "крути" инжењер, својим разноврсним интересовањима подстакли су редитеља на развој маште, иако су били несрећни партнерски спој. Познат је утицај развода Спилбергових родитеља на њега, јер је често јавно говорио о сломљености духа у том периоду живота.

"Променила ми се емпатија према мојим родитељима као људима. Престао сам да их гледам као родитеље и почео да их гледам као индивидуе са животима са којима се сада могу поистоветити, јер сам прошао исте трауме развода као и они", каже Спилберг.  

Филм "Фабелманови" премијерно је приказан овог месеца. До сада смо овог редитеља пратили кроз приче о другим људима, а сада имамо прилике да завиримо у његов живот. Биће занимљиво видети филм о тренуцима који су формирали једног од најнаграђиванијих уметника филма прошлог и овога века.    

image